Skip to main content

Σκοπιανό: Το «Άνω, ή Βόρεια Μακεδονία» δεν το γλυτώνουμε

Η ανάρτηση του Πολάκη για το θέμα της κλήρωσης και των σημαιοφόρων, η υποτίμηση της τουρκική λίρας, ο Μάθιου Νίμιτς και οι Κατωμακεδόνες.

«Εμείς αλλάζουμε την Ελλάδα, εσείς κλάψτε για την κλήρωση της σημαίας στα παιδάκια της έκτης δημοτικού», γράφει σε ανάρτησή του ο Πολάκης. Δεν κλαίμε για την κλήρωση, Πολάκη μου. Για την Ελλάδα κλαίμε. Για την πατρίδα κλαίμε.

Που εσύ, ως διεθνιστής αδιαφορείς, αφού σύμφωνα με τον μαρξισμό η πατρίδα είναι δημιούργημα των καπιταλιστών, κι αφού επίσης ως διεθνιστής είσαι αδελφός του Τούρκου και Αλβανού προλετάριου (με εκατομμύρια καταθέσεις) και εχθρός του Έλληνα κεφαλαιούχου (που του κλείνεις την επιχείρηση και του παίρνεις τη ζωή). Γι’ αυτά κλαίμε Πολάκη, που δεν μπορείς να τα κατανοήσεις.

Κλαίμε επειδή πράγματι αλλάζετε την Ελλάδα. Από χρόνια αρχίσατε, τώρα όμως επιταχύνετε. Και την αλλάζετε την Ελλάδα για να ταιριάζει με τα συμπλέγματα που κουβαλάτε από τα εφηβικά χρόνια. Ξέρουμε καλά, Πολάκη, ποιοι και γιατί πηγαίνατε στις Αριστερές οργανώσεις. Και η αλήθεια είναι, ότι δεν αλλάξατε καθόλου από τότε. Ίδιοι μείνατε.

Ο Μ. Νίμιτς, αισιοδοξεί ότι θα βρεθεί μια διατύπωση για το όνομα των Σκοπίων, που θα χρησιμοποιηθεί για διπλωματικούς σκοπούς (!). Δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι είναι κοντά στη λύση. Είπε επίσης, ότι καταλαβαίνει την (ψευδο)Μακεδονία, της οποίας το όνομα προέρχεται από την ιστορία και την εποχή του βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου (!). [Ο Νίμιτς γνωρίζει καλά ότι αυτό είναι ψέμα, αλλά εκτελεί εντολές ο άνθρωπος, ό,τι του λένε να πει λέει].

Το ευρώ έναντι της τουρκικής λίρας έφτασε στο νέο ιστορικό ρεκόρ των 4,2. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, το τουρκικό νόμισμα έχασε το μισό της αξίας του. Κι ο Ερντογάν ονειρεύεται να κτίσει αεροπλανοφόρα. Αλίμονό του, αν αποφασίσει η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις.

Το αίτημα των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και η πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας, επανέφερε τις συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο ισχύει η απόφαση των αρχηγών των κομμάτων το 1992, ότι δεν θα γίνει δεκτή ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Στο πολιτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Π. Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο τότε πρωθυπουργός είχε επιτύχει μια επωφελή λύση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, χωρίς την χρήση του όρου «Μακεδονία» και πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν συμφωνήσει σε συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε.

Δυστυχώς, ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο και ήταν δίκαιη η «έκρηξη» της πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, που το διέψευσε κατηγορηματικά. Και έχει δίκαιο. Τα Πρακτικά της συζήτησης ποτέ δεν δημοσιεύθηκαν, αλλά και ποτέ κανείς από τους συμμετέχοντες δεν επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τέτοια απόφαση.

Η σύγχυση δημιουργήθηκε, όταν ο Μολυβιάτης, μετά το πέρας της συνεδρίασης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ελήφθη τέτοια απόφαση, υιοθετήθηκε από τον λαό, αλλά από καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν τεκμαίρεται. Η δε ονομασία που πρότεινε ο Μητσοτάκης ήταν «Σλαβομακεδονία», την δέχθηκε ο Γκλιγκόρωφ, αλλά όταν τόλμησε να αναφερθεί στο σκοπιανό κοινοβούλιο, μόνο που δεν τον… έγδαραν. Όπως έχουν τώρα τα πράγματα το «Άνω, ή Βόρεια Μακεδονία» δεν το γλυτώνουμε. [Εμείς θα λεγόμαστε στο εξής Κατωμακεδόνες - πώς λένε Κάτω Μαγούλα; Κάπως έτσι].