Skip to main content

Σκληρό πόκερ για τη μείωση των ομάδων στη Super League

Οι 4 μεγάλες ομάδες, η Ξάνθη,ο Ατρόμητος και ο Αστέρας συμφωνούν για 14 ομάδες - Διαφωνούν Λάρισα και Λεβαδειακός - Επιφυλάσσεται ο Παναιτωλικός

Δύσκολο φαίνεται να είναι το εγχείρημα της μείωσης του αριθμού των ομάδων που έχει τεθεί επί τάπητος στη Super League, έπειτα από επιθυμία της NOVA.

Στην προπαρασκευαστική συνάντηση που έγινε στα γραφεία του συνεταιρισμού την Τρίτη 7/3 παρούσες ήταν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Ατρόμητος, Ξάνθη.

Η συνάντηση έγινε ενόψει των αποφάσεων για μείωση του αριθμού ομάδων και αναδιανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά έγινε χθες στη Σούπερ Λίγκα. Οι τέσσερις ΠΑΕ, η Ξάνθη και ο Ατρόμητος, όπως και ο Αστέρας, που απουσίαζε, συμφωνούν για μείωση των ομάδων από 16 σε 14, κάτι που βρίσκει αντίθετους τη Λάρισα και τον Λεβαδειακό και επιφυλακτικό τον Παναιτωλικό, ο εκπρόσωπος του οποίου ότι η πρόταση για μείωση των ομάδων δεν πείθει ότι θα συμβάλλει στην βελτίωση του πρωταθλήματος.

Η Λάρισα αντιπρότεινε να μπουν κριτήρια όπως τα γήπεδα, οι υποδομές, οι φίλαθλοι και τα οικονομικά.

Σύμφωνα με το «soccerplus.gr», ωστόσο από τη συνάντηση απουσίασαν οι περισσότερες μικρομεσαίες ΠΑΕ, οι οποίες είναι πιθανό να εγείρουν ενστάσεις για τη μείωση του αριθμού των ομάδων, που για να περάσει πρέπει να ψηφιστεί από 12 ΠΑΕ. Οι διαφωνίες τους είχαν καταγραφεί και στις συναντήσεις των «12» υπό τον Χρ. Πανόπουλο που γίνονταν το περασμένο καλοκαίρι στη Βιαμάρ.

Στο θέμα της αναδιανομής των τηλεοπτικών οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ φαίνεται, υπό προϋποθέσεις να συμφωνούν με τη μείωση του ποσοστού βάσει της εμπορικότητας από το 50% στο 13%.

Οι προϋποθέσεις έχουν να κάνουν με την κατανομή του μπόνους 17% που προβλέπεται στην πρόταση της Σούπερ Λίγκας, ζητώντας να μπουν κριτήρια όπως η καλύτερη επίθεση κ.α.

Δεν έγινε συζήτηση για το θέμα της αύξησης της εκπροσώπησης στην ΕΠΟ, για την ΚΕΔ και για την περιστολή δαπανών του συνεταιρισμού.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει νέα συνάντηση.