Skip to main content

Σκληρή κριτική ΣΥΝ στην κυβέρνηση

Eπίδειξη αυταρχισμού χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τίθενται αύριο σε ισχύ με αφορμή τη διαδήλωση για τα δυο χρόνια από την δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου.
Eπίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τίθενται αύριο σε ισχύ με αφορμή τη διαδήλωση για τα δυο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε «πρωτοφανείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, απονεκρώνοντας την πόλη σχεδόν για 24 ώρες, απαγορεύοντας τη στάση και στάθμευση σε μεγάλο αριθμό κεντρικών οδών -ολόκληρων τμημάτων της πόλης από όπου δεν προβλέπεται να περάσει καμία πορεία- από τις 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 7 το πρωί της Τρίτης και αποκλείοντας εντελώς την κυκλοφορία οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς από τις 10 το πρωί.

«Το αποτέλεσμα είναι εν ονόματι εικαζόμενων κινδύνων να καταστρέφει εντελώς την ζωή της πόλης, να κάνει απαγορευτική την ελεύθερη κίνηση των πολιτών, να δυσκολεύει εκτός ορίων δημοκρατίας την πρόσβαση στην πορεία (βλ. και κλείσιμο σταθμών μετρό)», υποστηρίζει ο ΣΥΝ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι ακραίες αυτές ρυθμίσεις καθιστούν την πόλη μας θύμα των χολιγουντιανών επικοινωνιακών παιχνιδιών της κυβέρνησης που συμπεριφέρεται ουσιαστικά ως τσιφλικάς».

«Η αναγκαίες ρυθμίσεις της ζωής της πόλης δεν μπορεί να υποτάσσονται στους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και το δικαίωμα τους στην ελεύθερη μετακίνηση και πρόσβαση στο κέντρο. Οι απαραίτητες ρυθμίσεις δεν μπορεί να έχουν ούτε αυτή τη γεωγραφική, ούτε αυτή τη χρονική έκταση», υπογραμμίζει το κόμμα της Αριστεράς και εκτιμά πως «η κυβέρνηση του "πρώτα ο πολίτης" έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τους πολίτες και αντί να τους διευκολύνει σε μια δύσκολή μέρα λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής των δυσκολιών επιχειρώντας να δημιουργήσει κλίμα εσωτερικού κινδύνου και να δυσφημίσει τους αγώνες».

«Οι αυταρχικές αυτές λογικές δεν μπορούν να κρύψουν το άγχος της κυβέρνησης, που... ελλείψει άρτου ρίχνει όλο το βάρος της στη θεαματική καταστολή», σημειώνει ο ΣΥΝ καλώντας τη σημερινή και την ερχόμενη δημοτική αρχή να αντιδράσουν και να τεθούν στο πλευρό της πόλης και των πολιτών της, απορρίπτοντας την επίδειξη ακραίου προληπτικού αυταρχισμού της κυβέρνησης.