Skip to main content

Σκληρή κόντρα συνδικαλιστικών οργανωσεων

Σε μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΚΕ εξελίχθηκε το σημερινό γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ.
Σε μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ εξελίχθηκε το σημερινό γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ. Ο Εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κ. Πέρος κάλεσε τους εργαζόμενους να «κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει με την ΓΣΕΕ» και το σχήμα των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ αποχώρησε από τη διαδικασία.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για συκοφάντες και λασπολόγους. Στην ουσία της συζήτησης, που αφορούσε στην καταγγελία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για διεκδίκηση μιας «προσυμφωνίας» με τους εργοδότες, με στόχο να αυξηθεί το κατώτατο ημερομίσθιο και στη συνέχεια να υπάρξει διαπραγματεύση για τις ποσοστιαίες αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ απείλησαν με αποχώρηση από το διάλογο για το ασφαλιστικό, αν ο Υπουργός Εργασίας δεν αποσύρει συγκεκριμένα θέματα που θεωρούν ως αδιαπραγμάτευτα. Σημειώνεται ότι και οι συνδικαλιστές της αυτόνομης παρέμβασης (χώρος ΣΥΡΙΖΑ) έχουν αποχωρήσει από το διάλογο για το ασφαλιστικό, ενώ σήμερα πρότειναν στη ΓΣΕΕ να οργανώσει πανελλαδική πανεργατική απεργία μέσα στον Ιανουάριο.