Skip to main content

Σκληρή κόντρα Παππά-Λοβέρδου για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο υπουργός Επικρατείας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αντήλλαξαν σειρά ανακοινώσεων την Παρασκευή.

Σειρά ανακοινώσεων αντήλλαξαν την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες.

Με αφορμή τις του υπουργού Επικρατείας, για το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ ο νόμος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών, ο κ.  Λοβέρδος τον κατηγόρησε ότι «στον παραληρηματικό του πανικό χαρακτήρισε πλήγμα για τη δημοκρατία την κήρυξη του νόμου ως αντισυνταγματικού. Όμως πλήγμα για την δημοκρατία είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του και τελικός κριτής ως προς αυτό είναι η δικαιοσύνη. Τέλος κινείται μέσα στα όρια της θεσμικής εκτροπής στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα να ταυτίζεται η διατύπωση γνώμης για το Σύνταγμα με την προεξόφληση των αποφάσεων της δικαιοσύνης ή με την απόπειρα καθορισμού του χρόνου έκδοσης της που δήλωσε σήμερα στο ‘Real' ότι θα εκπλαγεί αν βγει η απόφαση την Τετάρτη».

Απαντώντας, ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο ότι «θα θεωρήσει ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια».

Τη «σκυτάλη» έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Κηρύγματα δημοκρατίας ο μόνος που δεν δικαιούται να κάνει είναι ο κ. Παππάς, ο επονομαζόμενος και υπουργός προπαγάνδας. Οι φασιστικές μέθοδοι που μετέρχεται είναι πλέον καταγεγραμμένες. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα του διαγωνισμού ας πάψει να τα μοιράζει ως άλλος ψευτορομπέν των δασών γιατί αφενός τα έχει περιλάβει το μνημόνιο στα δημοσιονομικά έσοδα κι αφετέρου διότι δεν πείθει κανέναν».

Η ανταλλαγή πυρών κατέληξε με τα «συγχαρητήρια» του κ. Παππά προς τον κ. Λοβέρδο διότι, όπως τόνισε, «χωρέσατε τόσους χαρακτηρισμούς σε τόσες λίγες γραμμές. Ανυπόκριτη στάση, δημιουργικό διάλογο, ηπίους τόνους».