Skip to main content

Καλαφάτης: Αντί για το δημοτικό, ο Μπουτάρης δίνει συνεντεύξεις

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», οι φοιτητές ενδιαφέρουν περισσότερο τον δήμαρχο από το μέλλον της πόλης».

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου συζητείτε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ).

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης εξαπέλυσε επίθεση  σε υψηλούς τόνους κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση, για προκαθορισμένη συνέντευξη από φοιτητές.

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο δήμαρχος είναι απών από την συνεδρίαση.

«Συζητάμε για ένα σημαντικό θέμα και όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι είναι το σχέδιο της πόλης για τα επόμενα 30 χρονιά. Είμαστε σχεδόν όλοι εδώ, δεν λείπει κάνεις, εκτός από έναν, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Καλαφάτης και διερωτήθηκε: «Γιατί είναι απών, είναι σε θεσμική υποχρέωση ή είναι σε κανένα μπαράκι ή δίνει συνέντευξη σε σπουδαστές; Είναι σε συνέντευξη για το επικοινωνιακό του»;

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», «οι φοιτητές ενδιαφέρουν περισσότερο τον δήμαρχο, από το μέλλον της πόλης».

Στην τοποθέτηση του κ. Καλαφάτη αντέδρασε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η οποία τον κάλεσε να τοποθετηθεί για το θέμα συζήτησης, σημειώνοντας πως ο δήμαρχος θα έρθει σύντομα.

«Θα αξιολογήσετε την συμπεριφορά μας κ. Γούλα; Για το ΓΠΣ ο δήμαρχος είναι απών, ενώ είμαστε εδώ όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, εδώ και τρεις ώρες», ανταπάντησε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Θα μάθετε να ακούτε την κριτική. Αφού σας ενοχλεί τόσο πολύ που επισημαίνω την απουσία του δημάρχου, όσο και να προσπαθείτε να τον προστατ3εύεται είναι εκτεθειμένος απέναντι στην πόλη».

Αναφερόμενος στην πρόταση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου για να καταδικαστεί ο βανδαλισμός στο μνημείο Ολοκαυτώματος, σημείωσε ότι συμφωνεί αλλά πρότεινε να πάρει θέση το Δ.Σ. και για το σημαντικό μνημείο της πόλης, όπου βεβηλώθηκε.