Skip to main content

Σκληρή απάντηση Σαμαρά στον πρωθυπουργό

Ευθύνη για την κρίση χρέους επέρριψε στη σημερινή κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Βουλής, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.
Ευθύνη για την κρίση χρέους επέρριψε στη σημερινή κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Βουλής και απάντησε με σκληρό τρόπο στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Είναι η αμηχανία σας που σας γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ».

«Για την κουρτίνα θα απαντήσω χρηματιστήριο, για να μην πω υποβρύχια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε ό,τι αφορά τις αιχμές του κ. Παπανδρέου για σπατάλες στα υπουργεία επί κυβερνήσεως ΝΔ, με παράδειγμα υπέρογκες δαπάνες για κουρτίνες.

«Η ελληνική οικονομία παρομοιάστηκε με τον Τιτανικό επί των ημερών σας από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών που καλύτερα θα ήταν να μην μιλούσε στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι τίποτα δεν είναι σπουδαιότερο από την ανάγκη να βγει η χώρα από την κρίση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πολιτικές διαφορές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες.

Αναφερόμενος στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, σημείωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί μεταξύ άλλων η «Νέα Μεταπολίτευση», η ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 αλλά και η σύσταση αναθεωρητικής Βουλής.

«Είναι ώρα να φύγουμε από τον αυτοσυντηρητισμό. Να πούμε ναι σε μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200. Να πούμε ναι στην κατάργηση του νόμου περί ασυλίας των βουλευτών. Ναι στην αναθεωρητική βουλή», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα χρέος που ήταν κοινό σε όλη την Ευρώπη και το μετέτρεψε σε μοναδική κρίση δανεισμού.

«Μας βάζετε πιο βαθιά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και για αυτό δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ συμπληρώνοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ «ψάχνουν για συνένοχους στην καταστροφή και εμείς συνένοχοι δεν πρόκειται να γίνουμε».

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για έξοδο από την κρίση,  τονίζοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η δημόσια ακίνητη περιουσία και ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις.

«Δεν μπορεί μια τεράστια ακίνητη περιουσία να είναι στον πάγο την ώρα που μας πνίγουν τα χρέη, αξιοποιώ δεν σημαίνει ξεπουλώ», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Χρειάζονται μέτρα τόνωσης της οικονομίας, μηδενικού δημοσιονομικού κόστους».