Skip to main content

Σκληραίνει η στάση του ΕΚ για την Τουρκία

Σκλήρυνση της στάσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση προόδου της ΕΕ για την Τουρκία διακρίνει η τουρκική εφημερίδα «Βατάν», σύμφωνα με την οποία η έκθεση προτείνει την επιστροφή της περίκλειστ

Σκλήρυνση της στάσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση προόδου της ΕΕ για την Τουρκία διακρίνει με δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα «Βατάν», σύμφωνα με την οποία η έκθεση προτείνει την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα την έκθεση προόδου της Τουρκίας, το λεκτικό που αφορά το κεφάλαιο του Κυπριακού θα είναι σκληρό. Παράλληλα έχει εξασφαλιστεί συναίνεση μεταξύ των ομάδων σε ό,τι αφορά δήλωση που θα περιλαμβάνεται στην έκθεση και με την οποία προτείνεται η επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους Ελληνοκυπρίους.

Όπως γράφει η «Βατάν», στην πρόταση επισημαίνεται η «ανάγκη επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, σύμφωνα με την απόφαση 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».