Skip to main content

Σκίζει τα νερά η επιτυχημένη σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων

Τον Ιούλιο και μέχρι το Δεκαπενταύγουστο οι πληρότητες στο flying cat ξεπερνούν το 80%-90%. Έσπασε ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης.

Πολύ ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση του βορειοελλαδικού κοινού στη δρομολόγηση από τη Hellenic Seaways, ενός ταχύπλοου επιβατηγού (flying cat) στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Σποράδες.

Ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης έσπασε, με μία ορθή, όπως αποδεικνύεται, επιχειρηματική απόφαση αφού από τον Ιούλιο οι κρατήσεις για Σκόπελο, Αλόννησο και Σκιάθο, ξεπερνούν το 80% και φτάνουν ως και το 90% στις πληρότητες του σκάφους, μέχρι τουλάχιστον το Δεκαπενταύγουστο.  

Το δρομολόγιο άνοιξε στις 17 Ιουνίου και για εκείνο το τριήμερο, που ήταν του Αγίου Πνεύματος, το σκάφος είχε πληρότητα 100%. Μέσα στον Ιούνιο οι πληρότητες ήταν κοντά στο 60%, όπως είπε ο ναυτικός πράκτορας κ. Χάρης Καραχαρίσης, ενώ για Ιούλιο και Αύγουστο είναι περαιτέρω αυξημένες, αποδεικνύοντας ότι η γραμμή αυτή είναι βιώσιμη και κατ' επέκταση θα πρέπει να επαναλειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι.

Η σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σποράδων αποτελεί μία πολύ ελκυστική λύση για τους βορειοελλαδίτες που θέλουν να επισκεφθούν ένα από τα τρία αυτά νησιά, καθώς τους εξασφαλίζει ταχύτερη και οικονομικότερη μετάβαση.

Η γραμμή έγινε ακόμη ελκυστικότερη με τις προσφορές γνωριμίας της εταιρείας για το διάστημα μέχρι 15 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι το δρομολόγιο θα λειτουργεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.