Skip to main content

Σύγκρουση δήμου - εργαζομένων σήμερα με φόντο τόνους σκουπιδιών

Αφορμή η απόφαση του δήμου να κινήσει όλες τις διαδικασίες για να γίνει η αποκομιδή των σχεδόν 2.000 τόνων απορριμμάτων από ιδιώτη.

Με φόντο τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών και τους κινδύνους που εγκυμονούν, πλέον, για τη δημόσια υγεία, δήμος Θεσσαλονίκης και εργαζόμενοι – συμβασιούχοι διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους.

Αφορμή η απόφαση του δήμου να κινήσει όλες τις διαδικασίες για να γίνει η αποκομιδή των σχεδόν 2.000 τόνων απορριμμάτων από ιδιώτη.

Με πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στη Διαύγεια ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε απευθείας ανάθεση για την αποκοµιδή των απορριµµάτων από ιδιώτη, προϋπολογισμού δαπάνης 192.000 ευρώ.

Σήμερα από τις 10.00 – 10.30 το πρωί οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες θα μπορούν να καταθέσουν τον φάκελό τους με την προσφορά στο Τμήμα Μελετών και Σχεδιασμού Συστημάτων Καθαριότητας, της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Αστικών Απορριμμάτων στην περιοχή του Φοίνικα.

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τις κινήσεις της δημοτικής αρχής οι εργαζόμενοι στον δήμο απαντούν με συγκέντρωση στον ΣΜΑ Φοίνικα από τις 7.00 το πρωί.

Ήδη από χθες οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν επέτρεψαν να βγει στο δρόμο κανένα απορριμματοφόρο. Παράλληλα, διεμήνυσαν ότι η δημοτική αρχή θα τους βρει μπροστά της σε κάθε τέτοια ενέργεια.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στους δρόμους με τους πλημμυρισμένους κάδους έχει χτυπήσει κόκκινο. Η δυσοσμία είναι αφόρητη την στιγμή μάλιστα που οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.