Skip to main content

Στην αντεπίθεση οι οπαδοί του Ερντογάν - Στα δύο η Τουρκία

Σε κεντρικούς δρόμους βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες ταραχές μπροστά σε αστυνομικά τμήματα, με συγκρούσεις στρατιωτών και οπαδών του Ταγίπ Ερντογάν

Σκηνικό εμφυλίου επικρατεί στην Τουρκία , μετά το πραξικόπημα από τον στρατό. Μετά το διάγγελμα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος κάλεσε τον λαό να βγει στους δρόμους, υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας αλλά και της Κωσνταντινούπολης όπου κατέλαβαν το αεροδρομιο.

Σε κεντρικούς δρόμους στην Άγκυρα βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες ταραχές μπροστά σε αστυνομικά τμήματα, με συγκρούσεις στρατιωτών και οπαδών του Τούρκου προέδρου. Ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον φανατικών οπαδών του Ρετζέπ Ταγίπ, οι οποίοι κινήθηκαν εναντίον στρατιωτών φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Η εικόνα που μεταδίδει το CNN Turk δείχνει πλήθος κόσμου που προσπάθησε να επανακτήσει τη γέφυρα του Βοσπόρου, να απωθείται από τις πραξικοπηματικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού, ενώ φαίνεται να υπάρχουν και τραυματίες από πυρά. Επιπλέον, οπαδοί του Ερντογάν ανακατέλαβαν το αεροδρόμο Κεμάλ Ατατούρκ και πανηγυρίζουν.

Ήδη, αρκετοί Τούρκοι πολίτες σπεύδουν στα ATM των τραπεζών για να σηκώσουν τις οικονομίες τους, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει στην πλατεία Ταξίμ.

Εν τω μεταξύ, Βρετανός δημοσιογράφος που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και στρατού.

«Υπάρχουν τανκς στους δρόμους. Υπάρχουν αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και του στρατού», είπε ο Ντόριαν Τζόουνς μιλώντας στο Sky News, προσθέτοντας πως λέγεται ότι η αστυνομία που περιφρουρεί το προεδρικό παλάτι έχει αφοπλιστεί.

«Έχω μιλήσει με φίλους σε ολόκληρη την πόλη και κάποιοι αναφέρουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί στους δρόμους», συμπλήρωσε ο Βρετανός δημοσιογράφος.