Skip to main content

Σκίμπε: Σημαντικά βήματα προόδου ο ΠΑΟΚ, παρακολουθώ τον Μυστακίδη

Ο ομοσπονδιακός προπονητής χαρακτήρισε τον Δικέφαλο ως μια ομάδα συμπαγής έχοντας γρήγορη ανάπτυξη ενώ τόνισε πως είναι δύσκολο να τη νικήσει κανείς

Για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Σάλκε μίλησε στην εφημερίδα «FORZA», ο Μίχαελ Σκίμπε, ομάδα με την οποία τον συνδέουν δεσμοί, καθώς έχει γεννηθεί στο Γκέλζενκίρχεν ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι έχει στα υπόψιν του, τον Γιάννη Μυστακίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος:

-Θα δείτε από κοντά τους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Σάλκε; Είναι κάτι το ξεχωριστό για εσάς;

«Θα δω σίγουρα και τις δύο αναμετρήσεις, αλλά στο γήπεδο θα είμαι μόνο στον επαναληπτικό μαζί και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ αλλά και τον Ζήση Βρύζα. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην πατρίδα μου και σίγουρα είναι κάτι το ξεχωριστό. Στους πρώτους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ, θα παρακολουθήσω τον Ολυμπιακό, καθώς θέλω να έχω άποψη για όλους τους Έλληνες παίκτες».

-Από τον ΠΑΟΚ ποιον παίκτη θέλετε περισσότερο να παρακολουθήσετε;

«Ο Γιάννης Μυστακίδης είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει τελευταία στον ΠΑΟΚ. Έχει εξέλιξη και περιθώρια για να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα. Σίγουρα είναι ένας από τους παίκτες που παρακολουθώ».

-Πριν είπατε για τον Ολυμπιακό... Συμφωνείτε ότι ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη εξέλιξη στο παιχνίδι του και το δείχνουν και τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ παίζουν πολύ καλά και αυτό φαίνεται και από την βαθμολογία. Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει μία διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα καθώς ήταν στο ξεκίνημα πιο αποτελεσματικός από τον ΠΑΟΚ. Μακάρι ο ΠΑΟΚ όπως και άλλες ομάδες εκτός της Αθήνας να καταφέρουν να πετύχουν κάτι, ώστε να αυξήσουν τον ανταγωνισμό και να βοηθηθεί με αυτό τον τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

-Πως θα χαρακτηρίζατε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ;

«Είναι μία ομάδα με γρήγορη ανάπτυξη, αρκετά συμπαγής που παίζει κοντά τις γραμμές της και είναι δύσκολο να τη νικήσει κανείς. Έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου».

-Έχει πιθανότητες πρόκρισης επί της Σάλκε;

«Φυσικά και έχει ελπίδες πρόκρισης, καθώς από τη μία έχουμε τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε καλή φόρμα αυτό τον καιρό και από την άλλη τη Σάλκε, που ακόμη ψάχνεται και περνάει μεγάλη περίοδο κρίσης. Βέβαια η Σάλκε έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να πάρουν την ομάδα πάνω τους».

-Πως παίζει η Σάλκε; Ποιο το πλεονέκτημα της και ποια η αδυναμία της;

«Είναι μία ομάδα πολύ γρήγορη που παίζει δυνατά και πιέζει ψηλά στην επίθεση. Παίζει κατά βάση 3-5-2 αλλά είναι ευέλικτη και αλλάζει σχηματισμούς. Το πρόβλημα της είναι κυρίως όταν παίζει εντός έδρας. Δυσκολεύεται να σκοράρει απέναντι σε ομάδες με καλή αμυντική λειτουργία. Για αυτό και αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να μην δεχτεί γκολ στην Τούμπα ή ακόμα και να κερδίσει, τότε μπορεί μέσα στην Γερμανία να πάρει την πρόκριση».

-Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της;

«Έχει αρκετούς καλούς παίκτες αλλά τη δεδομένη στιγμή, ο πιο επικίνδυνος είναι ο Γκουίντο Μπουργκστάλερ. Αποκτήθηκε πριν λίγες εβδομάδες από τη Νυρεμβέργη. Είναι ένας πολύ γρήγορος επιθετικός, που σκοράρει συνέχεια και με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος για τους αμυντικούς. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει λύσεις για το μαρκάρισμα του».