Skip to main content

Σκέρτσος για ακτοπλοϊκά: Θα δοθούν ελκυστικά πακέτα τιμών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι θα «εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να δοθούν πολύ πιο ανταγωνιστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού την αμέσως επόμενη περίοδο»

Για το ζήτημα των υψηλών τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και για τις παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τους, κλήθηκε να απαντήσει ο Άκης Σκέρτσος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

Αρχικά, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε, μιλώντας στο MEGA, ότι η κυβέρνηση «ιεραρχεί ως σημαντικότερο το πρόβλημα της ακρίβειας», υποστηρίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν ήδη δοθεί παροχές και στηρίξεις.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές», δίνοντας έμφαση στο επίμαχο θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για μια αύξηση που προσεγγίζει «κοντά το 20%».

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση της τιμής των καυσίμων, αλλά και στην αύξηση του εργασιακού κόστους που έχει επέλθει, ενώ στάθηκε και στο κόστος στα ασφάλιστρα των παλιών πλοίων

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι θα «εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να δοθούν πολύ πιο ανταγωνιστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού την αμέσως επόμενη περίοδο». Ως προς το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων «σημαντικών μειώσεων», απάντησε ότι αναμένονται «εντός του Ιουλίου και στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Τόνισε, επίσης, ότι «πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα κοινωνικά εισιτήρια» και ταυτόχρονα «να λάβουμε υπόψη κάποια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς», καθώς «οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συχνά λειτουργούν με ζημιά». Πάντως, έστειλε το μήνυμα ότι οι ακτοπλόοι θα πρέπει να δείξουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικογένεια, ενώ απάντησε ότι δεν θα δοθεί Ship Pass για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αναφέροντας πως οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.