Skip to main content

Σκέψου κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μητσοτάκη και συγκυβερνήτη Τσίπρα

Σκέψου κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μητσοτάκη και συγκυβερνήτη Τσίπρα, ο οποίος ως ειδικός στις καταλήψεις ( είναι και σε κάτι άλλο ειδικός;) θα καταλάβει

Ενώ βλέπουν τι γίνεται στην Ισπανία, που έξι μήνες τώρα δεν έχουν κυβέρνηση, ούτε προβλέπεται να έχουν σύντομα και μετά από τις χθεσινές εκλογές, η δική μας αριστερίστικη κυβέρνηση σκέφτεται λέει την απλή αναλογική.

Να μη έχουμε ποτέ κυβέρνηση, δηλαδή, εκτός κι αν συμβεί κάτι παρόμοιο με τους Σαμαρά-Βενιζέλο, όπου υποτίθεται ότι υπήρχε κυβέρνηση Ν.Δ. κι ο Βενιζέλος φρέναρε κάθε μεταρρύθμιση που πήγαινε να γίνει (σοσιαλιστής γαρ ο άνθρωπος).

Σκέψου κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μητσοτάκη και συγκυβερνήτη Τσίπρα, ο οποίος ως ειδικός στις καταλήψεις [είναι και σε κάτι άλλο ειδικός;] θα καταλάβει το Μαξίμου στο άψε-σβήσε].

Και μη απορεί κάποιος που αποκαλώ αριστερίστικο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι Αριστερά. Μπορεί ο Τσίπρας, ο Παπάς και άλλοι τινές να έκαναν στροφή στον ατλαντισμό, αλλά απόφαση δεν παίρνουν αν δεν συμφωνήσουν οι "Μπανιάδες 53+". Οι οποίοι εχθές αποκάλυψαν και έναν σοβαρό λόγο για τον οποίο αντιπολιτεύονται την μνημονιακή κυβέρνησή τους.

Οι «Μπανιάδες 53+» θέτουν όρια στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα για «αξιοποίηση» παλαιών στελεχών από το ΠΑΣΟΚ ή άλλους χώρους, πέραν της Αριστεράς και αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο «προσχωρήσεων», «διευρύνσεων», «συμπράξεων», τονίζουν ότι η συζήτηση αυτή κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Αγανάκτησαν οι άνθρωποι. Κάθονται σε υπουργικές καρέκλες οι ΠΑΣΟΚοι κι αυτοί δέχονται βρισιές από τον κόσμο; Να είχαν τουλάχιστον αξίωμα, να πουν χαλάλι.

Η τακτική Τσίπρα είναι γνωστή. Θα αφήσει να ωριμάσουν οι συνθήκες για να φύγουν μόνοι τους (ίσως μετά από εκλογές, όπου οι παλαιοΠΑΣΟΚοι έχουν μεγαλύτερη εκλογική πελατεία). Ώσπου να γίνει αυτό όμως, ο λαός θα φορτώνεται κι άλλα δισεκατομμύρια στην πλάτη, λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης, για την οποία αδιαφορούν πλήρως, ως φαίνεται, αφού ο πρωτεύων στόχος είναι η άλωση του κρατικού μηχανισμού.

Όταν υπήρχε φόβος του Grexit οι διεθνείς αγορές ούτε που συναχώθηκαν λιγάκι. Όμως εξαϋλώθηκαν» 1,8 τρισ. ευρώ στις διεθνείς αγορές λόγω Brexit [τα 5,5 δισ. ευρώ αφορούσαν απώλειες του ελληνικού Χρηματιστηρίου]. Κι ο Τσίπρας εκτιμούσε ότι θα διαλύσει τις αγορές, και τις απειλούσε με νταούλια. Τι είχε χαθεί από την απειλή του Τσίπρα με το δημοψήφισμα; Εκτός από την σοβαρότητά του και 86 δισ. ευρώ που φορτώθηκε ο ελληνικός λαός.

Πάντα δεύτεροι οι Βρετανοί, πίσω από μας. Μαζεύουν υπογραφές στο Λονδίνο για να γίνει λέει η πρωτεύουσα ανεξάρτητο κράτος. Εμείς προηγούμαστε εδώ και χρόνια. Χωρίς υπογραφές, έχουμε τα Εξάρχεια ανεξάρτητο κράτος, προστατευόμενο μάλιστα από τους αριστεριστές. Βάλε και κάτι οικισμούς «ευπαθών ομάδων», όπως λέγεται κομψά, όπου για να μπει μέσα η Αστυνομία χρειάζεται επιχείρηση τύπου «Απόβασης Νορμανδίας», να δεις πόσο μπροστά είμαστε.

Πλησιάζει σιγά-σιγά ο χρόνος των αμερικανικών εκλογών, και πρέπει να θυμούμαστε: Όταν βρίσκεται Δημοκρατική (λέμε, τώρα) κυβέρνηση στις ΗΠΑ, κουμάντο κάνουν οι εταιρίες εξοπλιστικών. Όταν βρίσκονται στην εξουσία οι Ρεπουμπλικάνοι, αφεντικά είναι οι πετρελαιάδες. Για να ξέρουμε τι μας περιμένει με την Χίλαρυ. Α, και κάτι άλλο. Η Χίλαρυ αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας «σατανά». Μπέρδεψε τον Πούτιν, με τον Ρασπούτιν. Λέω, ν’ αρχίσω να μαζεύω κονσέρβες.