Skip to main content

Σκέψεις για περιορισμό του αλκοόλ στο Mundial της Ρωσίας

Την παραμονή και ανήμερα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν θα πωλούνται αλκοουλούχα ποτά παρά μονάχα σε ελεγχόμενα σημεία εντός και εκτός γηπέδων

Προληπτικά μέτρα αναφορικά με την κατανάλωση αλκοόλ στην Μόσχα σκέφτονται να λάβουν οι ρωσικές αρχές ενόψει του Mundial.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «SUN», την παραμονή και ανήμερα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ρωσία, δεν θα πωλούνται αλκοολούχα ποτά στο κοινό. Όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά ούτε στις παμπ, μπαρ, εστιατόρια ή σούπερ μάρκετ. Θα επιτρέπεται μόνο εντός του σταδίου και σε ορισμένες από την της FIFA ζώνες.

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα μπορούσε τελικά να εφαρμοστεί σε όλες τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Mundial. Ο φόβος ότι ενδέχεται να επαναληφθούν τα δυσάρεστα επεισόδια του Euro 2016, προβληματίζει έντονα τόσο τη χώρα όσο και την Παγκόσμια Ομοσπονδία που αναλύουν μέτρα πρόληψης.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ρωσική οικονομία, είναι αλήθεια ότι με μια ελεγχόμενη χρήση αλκοόλ μπορεί να αποφευχθούν, βανδαλισμοί και ζημιές σε πρόσωπα ή περιουσιακά στοιχεία που θα απαιτούσαν σημαντικές αποζημιώσεις. Να σημειωθεί πάντως, ότι στην Ρωσία και ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επιτρέπεται η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, εάν συνοδεύονται από επαρκή ιατρική τεκμηρίωση.