Skip to main content

Σχέδια της Εγνατίας Οδού για διόδια στο ύψος του Ευόσμου

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου αποκαλύπτει πως σε συνάντησή του με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού παρουσιάστηκαν μελέτες για εγκατάσταση σταθμού διοδίων.

Εγκατάσταση σταθμού διοδίων στην είσοδο και έξοδο του κόμβου Κ-3 της Εγνατίας Οδού, στο ύψους της οδού Μαιάνδρου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης εξετάζει η διοίκηση της Εγνατίας Οδού, όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, όπου ενημερώθηκε πως τρεις διαφορετικές μελέτες που υπάρχουν για τον συγκεκριμένο κόμβο συγκλίνουν στην δημιουργία των διοδίων, των πρώτων τόσο κοντά στην πολεοδομικό συγκρότημα και σε ρυθμιστικό ρόλο στις εισόδους-εξόδους της δυτικής πλευράς.

«Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, και εφόσον υλοποιηθεί η μελέτη, ο πολίτης του Ωραιοκάστρου θα πρέπει να περνάει από διόδια για να εισέλθει και εξέλθει στην Εγνατία Οδό, ή να κάνει κάποιες "δόλιες" κινήσεις μέσω Διαβατών για να πηγαίνει στον προορισμό του», λέει στη Voria.gr ο κ. Γαβότσης, διευκρινίζοντας πως τα διόδια δεν θα αφορούν την μετακίνηση των πολιτών του Ωραιοκάστρου από και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος έχει ήδη ετοιμάσει επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, την οποία κοινοποίησε στους δημάρχους Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρο Σούλα, και Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο, στην οποία καλεί σε συνάντηση στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου για το θέμα, το οποίο χαρακτηρίζει ως μείζονος σημασίας για την περιοχή.

Έως τώρα ο συγκεκριμένος σταθμός παρέμενε στα συρτάρια λόγω των προτεραιοτήτων που είχαν δοθεί στους άλλους σταθμούς του κλειστού αυτοκινητόδρομου που διασχίζει την Βόρεια Ελλάδα και των αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί για τον αριθμό τους αλλά το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κινήσεις που επιχειρούν να ξεπαγώσουν το σχέδιο και να το φέρουν δειλά-δειλά στην επιφάνεια», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για να υλοποιηθεί το σχέδιο κατασκευής του σταθμού διοδίων, η Εγνατία Οδός θα πρέπει πρώτα να λάβει την έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχει υπαχθεί η εκμετάλλευση των διοδίων.

Πάντως, τα νέα διόδια δεν θα έρθουν σύντομα, καθώς η κατασκευή του κόμβου Κ-3 τοποθετείται στο... μέλλον, χωρίς μέχρι σήμερα να είναι γνωστό το πότε θα ξεκινήσει.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Γαβότση στα γραφεία της Εγνατίας Οδού συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου, όπως η κατασκευή του κόμβου Κ-3, η γέφυρα της εισόδου της Μυγδονίας, η ασφαλτόστρωση του παράδρομου της Εγνατίας και η αντιμετώπιση πλημμυρικών καταστάσεων σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου.