Skip to main content

Σκέψη για αφαίρεση της διοργάνωσης του πρωταθλήματος από Super League

Το ενδεχόμενο να κινηθούν οι διαδικασίες για αφαίρεσης της διοργάνωσης του πρωταθλήματος από τη διοργανώτρια αρχή φέρεται να συζητείται στην ΕΠΟ

Το ενδεχόμενο να κινηθούν οι διαδικασίες για αφαίρεσης της διοργάνωσης του πρωταθλήματος από τη Superleague φέρεται να συζητείται στην ΕΠΟ.

Οι αξιωματούχοι της FIFA και της UEFA εκτιμούν ότι το βασικό πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι όσα συμβαίνουν στον μικρόκοσμο της Superleague και στο Πάρκο Γουδή συζητιέται σε πρώιμη φάση το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί η διοργάνωση του πρωταθλήματος από τον συνεταιρισμό των 16 ΠΑΕ, σύμφωνα με τη «Live Sport».

Σε αυτή την περίπτωση το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας θα διοργανώνεται από επιτροπή της ομοσπονδίας. Βέβαια το ότι υπάρχει η συγκεκριμένη σκέψη δεν σημαίνει πως θα πραγματοποιηθεί κιόλας. Για να προχωρήσει άλλωστε μία τόσο σημαντική αλλαγή, θα πρέπει να συναινέσουν οι τρεις μεγάλες ΠΑΕ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, με δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάποια δυναμική αυτή την περίοδο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, πάντως έχει ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης και της μείωσης των ομάδων στη μεγάλη και τη μικρή Λίγκα και μία τέτοια απόφαση θα ήταν πιθανώς στη σωστή κατεύθυνση.