Skip to main content

Σύσκεψη Βασιλειάδη-συλλόγων για κάρτα φιλάθλου και αθλητικό νόμο

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Super League, της ΔΕΑΒ, της ΕΛΑΣ και των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος

Σύσκεψη με εκπροσώπους της Super League, της ΔΕΑΒ, της ΕΛΑΣ και διαφόρων ομάδων για το θέμα της κάρτας φιλάθλου και τον αθλητικό νόμο είχε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε συνεργασία με τη Super League, σύσκεψη με θέμα την κάρτα φιλάθλου και τον αθλητικό νόμο. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Super League, της  ΔΕΑΒ, της ΕΛΑΣ και των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος.

Αυτή ήταν μία πρώτη συνάντηση στην οποία τέθηκαν συνολικά τα ζητήματα αντιμετώπισης της αθλητικής βίας και πώς αυτά θα εξειδικευθούν στον αθλητικό νόμο, με επίκεντρο το θέμα της ταυτοποίησης των φιλάθλων και την πρόληψη περιστατικών βίας. Τέθηκε επίσης το θέμα της οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί με σφιχτό χρονοδιάγραμμα η συνεργασία, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και τη δημιουργία του βέλτιστου νομικού πλαισίου».