Skip to main content

Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για το ζήτημα του Σκοπιανού

Οι ετερόκλητες στάσεις και η προσπάθεια να βρεθεί κοινή συνισταμένη πρώτα σε ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη και μετά στο Κίνημα Αλλαγής.

Τον προβληματισμό τους για το σκοπιανό ζήτημα θα συζητήσουν το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου οι επικεφαλής των περιφερειακών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη.

Οι επικεφαλής των περιφερειακών οργανώσεων Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γραμματείς των τοπικών οργανώσεων, βουλευτές και άλλα στελέχη θα συγκεντρωθούν στις 12.30' το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Β. Ηρακλείου, για να κουβεντιάσουν για το σκοπιανό.

Προφανώς κι επικρατεί προβληματισμός στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς υπάρχουν ετερόκλητες απόψεις, θέσεις και συμπεριφορές. Οπότε κρίθηκε σκόπιμο να γίνει μια ευρεία συζήτηση, προκειμένου να υπάρξει μια πιο κοινή έκφραση. Πρωτίστως βέβαια η κοινή έκφραση αναζητείται εντός του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ακολούθως του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Φώφη Γεννηματά έχει εκφράσει μια διαλλακτική άποψη, με κυρίαρχη πάντως την κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι στη γραμμή της σύνθετης ονομασίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ξεκάθαρα ενάντια στα συλλαλητήρια, η Εύα Καϊλή πήγε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο παλιός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου και ο Χρόνης Μακρίδης δεν πήγαν στο συλλαλητήριο, σε αντίθεση με τον νυν γραμματέα Χρήστο Παπαδούλη.

Στη συγκέντρωση πάντως του Σαββάτου κλήθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ στη Θεσσαλονίκη (με άλλο πρόγραμμα) θα βρίσκεται ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.