Skip to main content

Εξελίξεις μετά το δημοσίευμα της Voria για τις κλοπές μετασχηματιστών

Σύσκεψη παρουσία του αν. υπουργού Σ. Φάμελλου για το πρόβλημα της κλοπής των μετασχηματιστών που ταλανίζει την αγροτική κοινότητα.

Σύσκεψη για το θέμα της κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ από αγροτικές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους αγρότες θα πραγματοποιηθεί αύριο, μετά τη δημοσιοποίηση και ανάδειξη του ζητήματος από τη Voria.gr (δείτε εδώ).

Στη σύσκεψη, που θα διεξαχθεί στις 9.30 στο πρώην δημαρχείο του Τριλόφου, θα είναι παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, οι δήμαρχοι Θερμαϊκού και Θέρμης, εκπρόσωποι της ΔΕΗ, πρόεδροι των αγροτικών συνεταιρισμών της ανατολικής Θεσσαλονίκης καθώς και αγρότες.

«Στη σύσκεψη θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε με ποιους τρόπους μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αυτό», δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.

Όπως είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο δημοσίευμά μας, φέτος έχουν κλαπεί 35 με 40 μετασχηματιστές στην Επανομή και περίπου άλλοι 15 σε όμορες περιοχές όπως η Θέρμη, το Σχολάρι και η Καρδία, με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Στο μεταξύ, οι μετασχηματιστές δεν έχουν αντικατασταθεί ακόμα από τη ΔΕΗ, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Επανομής, Γιώργος Τσιώνης, με αποτέλεσμα τα χωράφια να εξακολουθούν να είναι απότιστα και οι αγρότες της περιοχής να χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Κατά τον κ. Τσιώνη, οι πρόεδροι των αγροτικών συνεταιρισμών θα παρακινήσουν στη σύσκεψη τους συναδέρφους τους να καταθέσουν καταγγελία κατά της ΔΕΗ ενώ θα αιτηθούν από τις τοπικές αρχές την καλύτερη φύλαξη των χωραφιών, ώστε το φαινόμενο που ταλαιπωρεί επί χρόνια την αγροτική κοινότητα να καταπολεμηθεί.