Skip to main content

Σύσκεψη με ΟΑΣΘ καλεί ο Σπίρτζης - Όλα ανοικτά με την επίσχεση

Έκτακτο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων αύριο στις 10:00 - Και το ΥΠΟΙΚ στη συνάντηση με Σπίρτζη - Τι λέει ο πρόεδρος του Οργανισμού

Ένα πρώτο βήμα για την άμβλυνση της κόντρας με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, μετά τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου που ο ίδιος προωθεί για την κατάργηση του Οργανισμού, επιχειρεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, «στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου εδώ και μήνες εξαντλητικού και ειλικρινούς διαλόγου με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης για τις αστικές συγκοινωνίες», ο υπουργός καλεί την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 11:00 π.μ., σε συνάντηση και σύσκεψη στο υπουργείο τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρ. Στεφανίδης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την κλήση σε σύσκεψη από τον υπουργό. «Είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση για την εκτόνωση της έντασης και την εξεύρεση λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το «παρών» στη συγκεκριμένη σύσκεψη θα δώσει και το υπουργείο Οικονομικών.

Αποφασίζουν εκτάκτως για τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά τους, αμέσως μετά την κλήση Σπίρτζη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συγκαλούν έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο αύριο Κυριακή στις 10:00, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα αναστείλουν την επίσχεση εργασίας που έχουν προγραμματίσει για τη Δευτέρα ή εάν θα προχωρήσουν κανονικά στην κινητοποίηση. Ερωτηθείς σχετικά από τη Voria.gr, ο πρόεδρος του συνδικάτου Δημήτρης Τσερμενίδης δήλωσε πως ο ίδιος δεν είναι σύμφωνος με την αναστολή,αλλά τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει το ΔΣ του Συνδικάτου.