Skip to main content

Σύσκεψη για το Καλλιτεχνικό Σχολείο συγκαλεί ο Κυρίζογλου

Στην αντεπίθεση σχεδιάζουν να περάσουν οι δήμαρχοι μετά την αναβολή της σημερινής σύσκεψης στο πρωθυπουργικό γραφείο για το θέμα του σχολείου.

 

Του Νίκου Ηλιάδη

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης με θέμα τη μεταστέγαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου – Λυκείου των Αμπελοκήπων στο κτήριο του Παπαφείου. Ο λόγος της αναβολής είναι η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου, μαζί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν, να θέσουν τον θεμέλιο λίθο της ανέγερσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος, στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού.

Εξ αιτίας αυτής της επίσκεψης τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου θα έπρεπε να ρυθμίσουν μια σειρά από θέματα, γεγονός που επέβαλε την αναβολή της σύσκεψης. Νέα ημερομηνία θα οριστεί μόλις ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γ. Αγγελόπουλος ενημερώσει για το πότε μπορεί να συγκεντρωθούν και πάλι όλοι οι συναρμόδιοι για το συγκεκριμένο θέμα. Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή αναβληθείσα σύσκεψη επρόκειτο να συμμετάσχουν εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκπρόσωποι των δήμων Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων Μενεμένης, ο Π. Ανανιάδης, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η προϊσταμένη της 4ης Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (Διεύθυνση Κοινωφελών Υπηρεσιών), η υπεύθυνη Καλλιτεχνικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας Μ. Φραγκή, η διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου και εκπρόσωπος του συλλόγου του Παπαφείου, «Μελιτεύς».

Συγκαλεί σύσκεψη ο Κυρίζογλου

Η προοπτική μεταστέγασης του σχολείου από τους Αμπελόκηπους στο Παπάφειο προκάλεσε την αντίδραση έξι δημάρχων της περιοχής (Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας, Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος) οι οποίοι απέστειλαν επιστολή προς την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου την οποία κοινοποίησαν και προς όλους τους αρμοδίους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη μεταστέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Μετά τη σημερινή αναβολή της σύσκεψης στο πρωθυπουργικό γραφείο οι δήμαρχοι σχεδιάζουν να περάσουν στην αντεπίθεση. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Κυρίζογλου συγκαλεί σύσκεψη την επόμενη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο στην οποία καλεί να συμμετάσχουν ο σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ο διευθυντής Β’θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Π. Ματζιάρης, οι υπηρεσίες του δήμου κ.ά. Στόχος της σύσκεψης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Κυρίζογλου, είναι να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι για τις ενέργειες τις οποίες έχει κάνει έως τώρα ο δήμος προκειμένου να κατασκευαστεί καινούργιο σχολείο, σε ελεύθερο οικόπεδο το οποίο προορίζεται γι’ αυτό το σκοπό, στην περιοχή της Μενεμένης. Πρόκειται για οικόπεδο το οποίο ανήκει στο κράτος (στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας) και είναι χαρακτηρισμένο για σχολείο, έπειτα από σχετική τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην οποία προχώρησε ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης