Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη για όλο τον προοδευτικό κόσμο της Αυστρίας

Μόνο η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης μπορεί να αναχαιτίσει τη διολίσθηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών στον αυταρχισμό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη νίκη του υποψηφίου των Πρασίνων στις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία χαιρετίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας πως η επικράτηση του Φαν ντερ Μπέλεν αποτελεί «νίκη για όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο της Αυστρίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τoυ Μαξίμου για τις αυστριακές εκλογές:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την νίκη στις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας του υποψήφιου των Πρασίνων Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν. Η ανάδειξη ενός Πράσινου για πρώτη φορά στο ύπατο αξίωμα της Αυστριακής Δημοκρατίας και μάλιστα σε βάρος ενός υποψήφιου της ακροδεξιάς, συνιστά νίκη για όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο της Αυστρίας. Ωστόσο, τα πολύ υψηλά ποσοστά του ακροδεξιού υποψήφιου στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο, αλλά και οι ανησυχητικές επιδόσεις των ακροδεξιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είναι καιρός να σημάνουν κόκκινο συναγερμό για όλη την Ευρώπη. Η ξενόφοβη ρατσιστική άκρα δεξιά είναι προ των πυλών της εξουσίας, αν δεν τις έχει ήδη διαβεί. Μόνο η συστράτευση και η ενεργοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων σε μια μεγάλη συμμαχία για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, μπορεί να αναχαιτίσει τη διολίσθηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών στον αυταρχισμό, την ξενοφοβία και την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών»