Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:Να σταματήσει ο διαγωνισμός της ΕΥΑΘ για τα λύματα

Οι τρεις λόγοι για του οποίους το έργο, ύψους 60 εκατ. ευρώ, δεν πρέπει να υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Να διακοπεί η διαδικασία του διαγωνισμού της ΕΥΑΘ για την ανάθεση της λειτουργίας και της συντήρησης εγκατάστασης για την επεξεργασία λυμάτων της Θεσσαλονίκης στοΝ Γαλλικό ποταμό ζητεί η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι το έργο, που περιλαμβάνει και την ξήρανση και διαχείριση της ιλύος για πέντε ή έξι χρόνια, με συνολικό τίμημα άνω των 60.000.000 ευρώ, δεν πρέπει να υλοποιηθεί για τους εξής λόγους:

Α. Δεσμεύει μια ουσιαστική παροχή των υπηρεσιών της ΕΥΑΘ, την επεξεργασία των αποβλήτων του συνόλου σχεδόν του πολεοδομικού συγκροτήματος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε εργολαβική εταιρεία.

Β. Θα οδηγήσει ακόμη περισσότερο μετά και την ανάθεση και των άλλων εργασιών – υποχρεώσεων της ΕΥΑΘ που ήδη έχει πραγματοποιηθεί ή/και δρομολογηθεί (π.χ. εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων ανατολικών περιοχών) σε συρρίκνωση των τεχνικών αντικειμένων και σε στέρηση των θέσεων εργασίας τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού της ΕΥΑΘ ΑΕ, σε μια περίοδο ήδη υψηλής ανεργίας.

Γ. Υπονομεύει την ανάπτυξη της ΕΥΑΘ ΑΕ και την βελτίωση της τεχνογνωσίας του προσωπικού της και της στερεί τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως υπηρεσία πραγματικά δημόσιου συμφέροντος που διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό, το νερό, και αναπτύσσει τεχνολογία που θα ήταν χρήσιμη και για την ίδια αλλά και για άλλες συναφείς εταιρείες διαχείρισης νερού και αποβλήτων με πολύ μικρότερο δυναμικό.