Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε Μπουτάρη για λιμάνι: Μην παίξει ρόλο μεσάζοντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τάσσεται εναντίον της κακώς εννοούμενης αξιοποίησης που ευνοεί ιδιωτικά συμφέροντα και υπέρ των ήπιων παρεμβάσεων

Να μπει φραγμός σε οποιοδήποτε σχέδιο ξεπουλήματος της προβλήτας Α΄αλλά και μιας ευρύτερης περιοχής γύρω από αυτή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για αξιοποίηση χώρων του λιμανιού υπέρ της πόλης και των πολιτών της.

«Δε διαφωνούμε με το αίτημα του δημάρχου, κ. Γιάννη Μπουτάρη προς το ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος ζητά να παραχωρηθεί ο χώρος στο δήμο Θεσσαλονίκης. Θα πρέπει όμως ο δήμαρχος να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο από το οποίο να απουσιάζει οποιαδήποτε σκέψη για παραχώρηση από τη δική του μεριά, σε ιδιώτες. Δεν πρέπει, δηλαδή, ο δήμος να λειτουργήσει ως μεσάζων προς εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και σε βάρος την πόλης» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τάσσεται εναντίον της κακώς εννοούμενης αξιοποίησης που ευνοεί ιδιωτικά συμφέροντα (π.χ. κατασκευή μαρίνας, πάρκινγκ κλπ) και υπέρ των ήπιων παρεμβάσεων με σκοπό την απόδοση του χώρου στην πόλη.