Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για ΟΑΣΘ: Τέλος στο Θεσσαλονικιώτικο Κωσταλέξι

Η κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου για ΟΑΣΘ έσπασε το απόστημα που για εξήντα χρόνια κακοφόρμιζε επάνω στο σώμα της πόλης, τονίζει το κόμμα.

Μια καινούρια περίοδο για την πόλη, τις συγκοινωνίες της και την εξυπηρέτηση των πολιτών ξεκινάει σήμερα με την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου 4482/17 έσπασε το απόστημα που για εξήντα χρόνια κακοφόρμιζε επάνω στο σώμα της πόλης. Ο ορισμός των νέων διοικήσεων των φορέων αστικών συγκοινωνιών, με τους συμβολισμούς που περιέχει, σηματοδοτεί το τέλος στο ιδιότυπο Θεσσαλονικιώτικο Κωσταλέξι για το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανένας δεν μιλούσε» τονίζει ακόμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συνεχίζει λέγοντας ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν βαρύτατες ευθύνες που για 60 χρόνια ανέχτηκαν τα τερτίπια και τις «μηχανές» που είχαν στήσει οι διοικήσεις του ΟΑΣΘ για να απομυζούν δημόσιο χρήμα». «Έχουν ευθύνες γιατί άφησαν για δεκαετίες την Θεσσαλονίκη με ένα μόνο συγκοινωνιακό μέσο, ιδιαίτερα δαπανηρό, που παρείχε κάκιστες υπηρεσίες , που λειτουργούσε αδιαφανώς υπό ένα ιδιότυπο, φαύλο καθεστώς».

«Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που σήμερα αντιδρούν στην αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου συστήματος δημόσιων αστικών συγκοινωνιών για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Εμείς προχωράμε μπροστά. Το παλιό και η αποτυχία χάρισμά τους» επισημαίνει καταλήγοντας.