Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ακροδεξιοί ενάντια στην ένταξη των προσφυγόπουλων

Καλεί τους πολίτες του Ωραιοκάστρου να δώσουν απάντηση στους ολιγάριθμους ακροδεξιούς που δυναμιτίζουν την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων.

Kαταδικάζει o ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή του, κάθε ενέργεια η οποία έχει ως στόχο μικρά παιδιά, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα έξω από από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.

Κάνει λόγο για ολιγομελής ομάδα της λεγόμενης Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου, αποτελούμενη από ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής, η οποία, προκάλεσε ένταση χωρίς περαιτέρω γενίκευση.

«Για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του ρατσισμού και της μισσαλοδοξίας, με τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Αφορμή ήταν η υποδοχή 9 μαθητών και μαθητριών από προσφυγικούς καταυλισμούς τα οποία πρόκειται να φοιτήσουν στο σχολείο», σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσαλονίκης καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες του Ωραιοκάστρου «να υπερασπιστούν αυτό το δικαίωμα και να δώσουν απάντηση στους ολιγάριθμους ακροδεξιούς που δυναμιτίζουν την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων».