Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νίκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης Μπουτάρη για τον Δήμο

Τη μέγιστη δυνατή σύγκλιση προοδευτικών δυνάμεων ανά δήμο προωθεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Και καλές και κακές οι εντυπώσεις για τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπραξης σε ένα σχήμα με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, άφησαν τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, σε συνάντησή τους σήμερα με δημοσιογράφους.

«Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά ούτε περιφερειακά, ούτε κεντρικά. Καλούμε τις τοπικές οργανώσεις μας να συζητήσουν για τη συγκρότηση δημοτικών σχημάτων για να επιτευχθεί η πιο ευρεία και μέγιστη δυνατή σύγκλιση προοδευτικών δυνάμεων ανά δήμο. Στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Προχωράμε χωρίς προαπαιτούμενα. Για τον κ. Μπουτάρη θεωρούμε ότι έχει διαφορετικές πρακτικές, αλλού προοδευτικές, όπως στο 'μακεδονικό', ενώ η δημαρχία του αποτιμάται ως μια περίοδος που και έγιναν και δεν έγιναν πράγματα. Για την Περιφέρεια δεν έχει γίνει συζήτηση οργανωμένη πουθενά», επισήμανε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Δουίτσης.


Ο κ. Δουίτσης χαρακτήρισε σημαντική χρονιά το 2018, καθώς τελειώνει τον Αύγουστο το μνημόνιο και ξεκινά μια νέα περίοδος. «Η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει αρκετά και για τους απλούς ανθρώπους, αλλά και γενικά για τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη έγιναν παρεμβάσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αλλαγή της πόλης, σε βελτίωση, όπως η απόδοση των στρατοπέδων, η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ και η ίδρυση φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου, αλλά και η δημιουργία ΤΟΜΥ, όπως στον Εύοσμο. Χρειαζόμαστε πολλούς... Ευόσμους», τόνισε ο κ. Δουίτσης.

Στη συνάντηση το παρών έδωσαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, όπως ο αναπληρωτής συντονιστής, Δημήτρης Ρούτος, τα μέλη της Νομαρχιακής Γιούλα Δαούλα, Μίλτος Οικονόμου, Βασίλης Ανανιάδης, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, Γιάννης Κωτίδης και Στράτος Κερσανίδης, αλλά και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Μήτσος Δημητριάδης και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.