Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή της ΝΔ προς την άκρα δεξιά για το μουσείο Μπελογιάννη

Οι δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ απέχουν ελάχιστα από τη ρητορική που χρησιμοποιούσε το μετεμφυλιακό κράτος της Ελλάδας τη δεκαετία του '50, αναφέρει.

Στροφή της ΝΔ προς την άκρα δεξιά διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και στελεχών της ΟΝΝΕΔ σχετικά με τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη.

Ασκώντας δριμεία κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι σημερινές δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη, που πήραν τη σκυτάλη από τη διακήρυξη μίσους της Χρυσής Αυγής, καθώς και η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, απέχουν ελάχιστα από τη ρητορική που χρησιμοποιούσε το μετεμφυλιακό κράτος της Ελλάδας τη δεκαετία του '50».

«Ωστόσο», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η ενόχληση των βουλευτών της ΝΔ και της νεολαίας του κόμματός τους, από μια κίνηση που έχει σκοπό να αποκαταστήσει την ιστορική μνήμη, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία». Η εξέλιξη αυτή, σημειώνει, «αποτυπώνει τη στροφή του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη προς την άκρα δεξιά και την απομάκρυνση του από προηγούμενες πρακτικές», όπως αυτή των εγκαινίων του Μουσείου της Δημοκρατίας στον 'Αη Στράτη, το 2007, από τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.

Ολοκληρώνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «είναι προφανές ότι, πίσω από τις αντικομμουνιστικές κραυγές και τους ισχυρισμούς περί αντιπερισπασμών, κρύβεται η μοναδική έγνοιά τους, που δεν είναι άλλη από το να παραμείνουν στο σκοτάδι οι αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο».