Σάββατο 21 Απριλίου 2018
x

ΣΥΡΙΖΑ: ΜΝΗΜΕΙΟ ΘΡΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ

Η «συμφωνία αλήθειας» του κ. Μητσοτάκη για την υγεία, περιλαμβάνει το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο και την περιστολή δαπανών.

«Μνημείο θράσους και υποκρισίας», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά και την ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία επιτίθεται στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη για την κατάσταση στον χώρο της υγείας.

Στην απάντηση του στη ΝΔ για την Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι «το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη που έκλεισε νοσοκομεία, απέλυσε μέσα σε μια εβδομάδα 2.500 γιατρούς του ΠΕΔΥ, επέβαλε εισιτήριο 5 ευρώ στα νοσοκομεία, μείωσε κατά σχεδόν 50% τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων οδηγώντας τη δημόσια υγεία σε εξαθλίωση, δεν μπορεί να εμπαίζει ούτε τους γιατρούς, ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε τους ασθενείς». «Κι όλα αυτά», όπως σημειώνει, «σε μια περίοδο που οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας Νοβάρτις προκαλούν έντονες απορίες ακόμα και στους πιο καλοπροαίρετους».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, ότι «αντί, λοιπόν, να φωτογραφίζεται με τους γιατρούς, το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κ. Μητσοτάκης είναι να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει η "συμφωνία αλήθειας" για την υγεία, στην οποία περιλαμβάνονται το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο και η περιστολή δαπανών, όπως είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ