Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Επιτίθεται συνολικά στα δικαιώματα εργαζομένων

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις, αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Για συνολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το κάλεσμα που απηύθυνε στους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς να σταματήσουν την απεργία τους.

«Σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για το συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία». Σημειώνει ειδικότερα πως ο πρόεδρος της ΝΔ «το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας».

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ' ω ετάχθη», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.