Skip to main content

Συρία: Νεκροί 48 άμαχοι απο βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ

Αεροπορικές επιδρομές από δυνάμεις του καθεστώτος σε περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Τουλάχιστον 48 άμαχοι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν εχθές σε αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, στηβορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Όπως ανέφερε η ΜΚΟ «αεροπορικές επιδρομές στις πόλεις Ιντλίμπ (σ.σ. την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας), Σαρακέμπ και Καφρ Αουίντ», οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και των τζιχαντιστών, στοίχισαν τη ζωή σε 48 ανθρώπους.
 
«Οι επιδρομές προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές βομβαρδίζονται συνεχώς από αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας και από ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού τα οποία προχωρούν σε ρίψεις βαρελιών με εκρηκτικά.
 
Το καθεστώς της Δαμασκού έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες μια σειρά από στρατιωτικές ήττες στην επαρχία Ιντλίμπ, ιδίως την απώλεια των πόλεων Ιντλίμπ και Τζισρ αλ Σούγουρ, που έχουν πέσει στα χέρια μιας συμμαχίας ισλαμιστών και τζιχαντιστών.
 
Η επαρχία Ιντλίμπ γειτονεύει με την Τουρκία, χώρα ευνοϊκά διακείμενη έναντι των ανταρτών και εχθρική προς την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά και με την επαρχία Λαττάκεια, προπύργιο του συριακού καθεστώτος.