Skip to main content

Σύρια αναγνώρισε τον βιαστή της σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Προσφυγοπούλα κατήγγειλε ότι βιάστηκε από άνδρα που αναγνώρισε ανάμεσα στους παριστάμενους στην εκδήλωση Football Family Day στους χώρους της ΔΕΘ.

Καταγγελία κατά του άνδρα που φέρεται να την βίασε τον περασμένο Νοέμβριο κατέθεσε προσφυγοπούλα την Κυριακή όταν τον αναγνώρισε ανάμεσα στους παριστάμενους στη ΔΕΘ για την εκδήλωση «Football Family Day» που διοργάνωσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την ισπανική La Liga.

Συγκεκριμένα, η 23χρονη από τη Συρία κατήγγειλε ότι αναγνώρισε στο πλήθος τον άνδρα τον οποίο κατηγορεί ότι την βίασε στα Σκόπια στις αρχές Νοεμβρίου του 2016. Η 23χρονη ενημέρωσε κάποιους άλλους πρόσφυγες ότι αναγνώρισε τον δράστη, οι οποίοι του επιτέθηκαν. Στο πλευρό του δράστη τάχθηκαν άλλοι παριστάμενοι με συνέπεια να ξεσπάσει καβγάς, ο οποίος έλαβε τα χαρακτηριστικά συμπλοκής.

Ο φερόμενος ως δράστης, που πιστεύεται ότι είναι σκοπιανής εθνικότητας, προσήχθη αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς ο βιασμός έλαβε χώρα εκτός Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η 23χρονη υποστηρίζει ότι ο άνδρας τής ζήτησε 3.000 ευρώ για την έξοδό της από τη χώρα και στη συνέχεια την εξαπάτησε, τη βίασε και την εγκατέλειψε στα σύνορα.

Με βάση την καταγγελία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης να ενημερωθούν μέσω της Ιντερπόλ οι αρχές των Σκοπίων, ώστε να εντοπισθεί και να συλληφθεί ο φερόμενος ως δράστης.