Skip to main content

Συρία: Εκτελέσθηκαν 10 άνδρες με απόφαση θρησκευτικού δικαστηρίου

Εκτελέσθηκαν 10 άνδρες στο Χαλέπι της Συρίας, μετά από απόφαση θρησκευτικού δικαστηρίου που ελέγχεται από το Μέτωπο αλ Νόσρα.

Δέκα άνδρες εκτελέστηκαν στο Χαλέπι της Συρίας έπειτα από σχετική απόφαση ενός θρησκευτικού δικαστηρίου στο οποίο πλειοψηφεί το Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Δύο από τους εκτελεσθέντες δικάστηκαν για μοιχεία, ενώ οι οκτώ άλλοι κατηγορήθηκαν ότι συνεργάζονταν με το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Και οι 10 εκτελέστηκαν δια πυροβολισμού.

Οι εκτελέσεις έγιναν στη συνοικία Σάαρ στο ανατολικό Χαλέπι το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών.

Πέντε από τους οκτώ άνδρες που κατηγορούνταν για συνεργασία με το καθεστώς ήταν αντάρτες, ενώ οι υπόλοιποι μέλη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Θρησκευτικά δικαστήρια έχουν δημιουργηθεί σε πολλές πόλεις και χωριά της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών ή τζιχαντιστικών οργανώσεων, όπως το Μέτωπο αλ Νόσρα.

Στο μεταξύ ο συριακός στρατός απώθησε τους αντάρτες από μια περιοχή στα περίχωρα της επαρχίας Λαττάκεια, προπύργιο του Άσαντ, έπειτα από μάχες που κόστισαν τη ζωή σε 40 ανθρώπους και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η προέλαση των ανταρτών απειλούσε αρκετά σουνιτικά χωριά και κυρίως χωριά όπου ζουν Αλαουίτες, η θρησκευτική μειονότητα από την οποία προέρχεται και ο Σύρος πρόεδρος, στην επαρχία Λαττάκεια.