Skip to main content

Συρία: Ανταλλαγή πυρών ώρες πριν την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλών

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν επιδρομές σε περιοχές που βρίσκονται υπό των έλεγχο ανταρτών - Με ρουκέτες απάντησαν οι αντάρτες.

Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στις επαρχίες Ντεράα και Χάμα ενώ οι αντάρτες έριξαν ρουκέτες σε κυβερνητικούς στόχους.

Η ανταλλαγή πυρών πραγματοποιήθηκε παρότι αργότερα σήμερα αναμένεται να αρχίσουν στη Γενεύη οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο στη Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ωστόσο συνολικά στη δυτική Συρία οι ανταλλαγές πυρών ήταν λιγότερες από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με την οργάνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι συνομιλίες στη Γενεύη θα διεξαχθουν σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της ισχύος μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της. Από την κατάπαυση αυτή του πυρός εξαιρούνται τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.