Skip to main content

Σιωπηλή διαμαρτυρία για την Γενοκτονία των Αρμενίων στην Αριστοτέλους

Τα περίπου 100 παιδιά έχουν άσπρα μπαλόνια, γλαστράκια με λουλούδια και κρατούν χαρτιά με επιγραφές για όσους έχασαν τη ζωή τους στη γενοκτονία

Σε εξέλιξη βρίσκονται εκδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την 102η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915.

Σιωπηλή διαμαρτυρία πραγματοποίησαν μαθητές του Αρμενικού Σχολείου στην Πλατεία Αριστοτέλους, με τίτλο «Ο δρόμος που δεν πέρασαν, οι φωνές που δεν ακούστηκαν».

Τα περίπου 100 άτομα είχαν άσπρα μπαλόνια, γλαστράκια με λουλούδια και κρατούσαν χαρτιά με επιγραφές για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη γενοκτονία.

Όταν τελείωσε η διαμαρτυρία οι μαθητές, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, άφησαν τα μπαλόνια στον ουρανό. "Σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε 1,5 εκατ ψυχών που χάθηκαν κατά την οργανωμένη γενοκτονία το 1915. Δεν ξεχνάμε και απαιτούμε την αναγνώριση από τον τουρκικό λαό", δήλωσε η διευθύντρια του Αρμενικού σχολείου.

Στην πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν και ποδηλάτες από την Ένωση Αρμένιων Αθλητών Θεσσαλονίκης. Μετά τη διαμαρτυρία ξεκίνησε η ποδηλατοπορεία από την πλατεία Αριστοτέλους με τους ποδηλάτες να διασχίζουν κεντρικούς δρόμους. Η πορεία κινήθηκε επί των οδών Τσιμισκή, Σαλαμίνος και Κουντουριώτου.

Οι φετινές εκδηλώσεις σηματοδοτούνται μάλιστα από την 30ή Επέτειο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.