Skip to main content

Συντονιστής συλλαλητηρίου:Την Κυριακή η εντολή του λαού στην κυβέρνηση

Το συλλαλητήριο αυτό βοηθάει την ελληνική κοινωνία να αποκαταστήσει τις ισορροπίες της πραγματικότητας, σχολίασε ο Όθων Ιακωβίδης.

Για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στον Λευκό Πύργο και αφορά την ονομασία «Μακεδονία», μίλησε στον Alpha 96.5 το μέλος συντονιστικής επιτροπής συλλαλητηρίου, Όθων Ιακωβίδης

«Δεν κρύβεται κανένας πίσω από το συλλαλητήριο. Είναι πολίτες, επώνυμοι με τα ονομάτά τους. Η όλη ιστορία ξεκίνησε από το «Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν και το όλο θέμα ξεκίνησε από την αγωνία και βλέποντας ότι το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους ξαφνικά ήρθε πάλι δυνατά στην επικαιρότητα μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ» εξήγησε αρχικά ο κ. Ιακωβίδης αναφορικά με την ιδέα που υπάρχει πίσω από την διοργάνωση του συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή στις 14:00 στον Λευκό Πύργο.

Στη συνέχεια, όπως υπογράμμισε ο ίδιος «φτάσαμε στο σήμερα, στην πίεση για να τελειώσει το θέμα της ονομασίας, άρον άρον σταύρωσον αυτόν».

Αναφορικά με τις μομφές εθνικισμού που προσάπτουν στα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, ο κ. Ιακωβίδης τόνισε πως «το ότι δεν είμαστε υπερεθνικιστές είναι κάτι που όσοι μας ξέρουν, το ξέρουν» και μάλιστα όπως υπογράμμισε είμαστε «μάλλον στο αντίθετο άκρο του υπερεθνικισμού». Επεξηγώντας την άποψη του, ο ίδιος υπογράμμισε: «Η τροφή του φασισμού είναι η φτώχεια και ο ενδοτισμός. Η μόνη λύση για να παταχθεί ο φασισμός είναι ο υγιής πατριωτισμός. Ούτε η δημιουργία ομάδων αντιφασιστικών φέρνει αποτέλεσμα, ούτε οι φυλακίσεις των ηγετών του φασισμού γιατί το μόνο που κάνουν είναι η ηρωοποίηση τους. Δυστυχώς στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, όποιος λέει ότι είναι πατριώτης τον τοποθετούν εκεί».

«Το συλλαλητήριο αυτό βοηθάει την ελληνική κοινωνία να αποκαταστήσει τις ισορροπίες της πραγματικότητας» σχολίασε σχετικά ενώ αναφορικά με τις υπόνοιες ορισμένων περί κομματικοποίησης του συλλαλητηρίου ο ίδιος απαντά πως «μου φαίνεται αστείο, γιατί ανάμεσα στα μέλη της συντονιστικής δεν υπάρχουν κόμματα, δεδομένου ότι η ‘Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν’ από κάτω έχει τον υπότιτλο ‘Κίνηση Ακομμάτιστων Ελλήνων πολιτών και αυτό γιατί οι πολίτες αυτοί έχουν αντιληφθεί ότι η κακοδαιμονία που υπάρχει στην Ελλάδα οφείλεται στην κομματοκρατία. Δεν έχουμε κανένα κόμμα από πίσω είμαστε καθαροί» ξεκαθάρισε ο κ. Ιακωβίδης

«Το συλλαλητήριο αυτό είναι ένα θαύμα γιατί ξεκίνησε από πέντε γραμμές σε ένα χαρτί και από εκεί , μόνες τους οι γραμμές αυτές κινήθηκαν. Μόνος του ο κόσμος κινήθηκε. Πρωτοφανές το τρέξιμο του κόσμου και το αγκάλιασμα αυτής της εκδήλωσης» επανέλαβε το μέλος συντονιστικής επιτροπής συλλαλητηρίου.

Τέλος, αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης πάνω στο θέμα της ονομασίας ο κος Ιακωβίδης τόνισε πως «αυτοί είναι πολιτικαντισμοί που τους βλέπουμε και στο Μακεδονικό. Έχουν αποδειχθεί ψεύτες όλοι. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά που λένε, βλέπουμε μόνο τις πράξεις. Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις κάνουν ό,τι θέλουν. Τα γεγονότα δείχνουν την ίδια γραμμή που ακολουθείται τόσα χρόνια, είτε κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ. Το πολιτικό σύστημα δείχνει ότι δεν έχουν κανένα πολιτικό έρεισμα. Στο Μακεδονικό όπως βλέπουμε πάντως συμφωνούν και τα δύο τα κόμματα».

«Ο λαός θα δώσει την Κυριακή την εντολή στην κυβέρνηση» κατέληξε o Όθων Ιακωβίδης