Skip to main content

Σύντομα στην Ελλάδα ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν

Πριν το καλοκαίρι αναμένεται να βρεθεί στη χώρα μας ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα.

Αποδεχόμενος τη σχετική πρόσκληση που του απέστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν πρόκειται να πραγματοποιήσει σύντομα επίσκεψη στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία της αυστριακής εφημερίδας Courrir.

Σύμφωνα με τον αυστριακό καγκελάριο, αναζητείται τώρα η κατάλληλη ημερομηνία και ο ίδιος αναμένει ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί ήδη πριν το καλοκαίρι.

Δεν θα είναι μια επίσκεψη των «κόκκινων χαλιών», διευκρίνισε ο Βέρνερ Φάιμαν, σημειώνοντας ότι κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει μια εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα, επισκεπτόμενος κοινωνικές εγκαταστάσεις, σχολεία και νοσοκομεία, όπως επίσης επιχειρήσεις και να συνομιλήσει με αυστριακούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ο αυστριακός καγκελάριος ανταποδίδει επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Βιέννη στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκλησή του, ο έλληνας Πρωθυπουργός και η οποία είχε διεξαχθεί σε μια ιδιαίτερα θερμή και φιλική ατμόσφαιρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει μετά τις συνομιλίες ότι στη Βιέννη βρήκε έναν «καλό φίλο», καθώς είναι δεδομένη η μεγάλη διαφοροποίηση των θέσεων του Βέρνερ Φάιμαν απέναντι στην Ελλάδα, σε σχέση με εκείνες των άλλων ευρωπαίων ηγετών.