Skip to main content

Συντηρείται το παράπλευρο δίκτυο της Μουδανίων με 3,9 εκατ. ευρώ

Γενναία παρέμβαση συντήρησης της ΠΚΜ στην εθνική οδό προς το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, που θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Εκτεταμένες συντηρήσεις σε όλο το παράπλευρο δίκτυο, στις κάθετες οδούς σύνδεσης με το τοπικό δίκτυο και σε κλάδους των ανισόπεδων κόμβων της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, ενέκρινε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής της επιτροπής.

Οι εργασίες μάλιστα αναμένεται να αρχίσουν ακόμη και πριν την έναρξη του καλοκαιριού, ώστε σε περίπου ένα χρόνο να έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η όχληση για τις μετακινήσεις των πολιτών από και προς τη Χαλκιδική θα είναι η μικρότερη δυνατή, αφού τα συνεργεία δεν πρόκειται να μπουν στον κεντρικό εθνικό δρόμο.

Το κόστος των επεμβάσεων προϋπολογίστηκε στα 3,9 εκ. ευρώ, όμως το τελικό κόστος θα είναι σημαντικά χαμηλότερο, αφού από το διαγωνισμό επετεύχθη έκπτωση περίπου 68%.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στην οικονομική επιτροπή, «προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής ή βελτίωσης υφιστάμενων οδοστρωμάτων, εργασίες συντήρησης – αναβάθμισης του εξοπλισμού σήμανσης – ασφάλειας της εθνικής οδού και εργασίες καθαρισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών».

Κύριος στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και οι εργασίες αφορούν σε χωματουργικά, με καθαρισμούς του οδοστρώματος, των ερεισμάτων, των τάφρων, των φρεατίων και των αγωγών, τεχνικά (αποκατάσταση των αρμών των γεφυρών), ασφαλτικά, σήμανσης, με αναβάθμιση των στηθαίων ασφαλείας, των πληροφοριακών πινακίδων και των πινακίδων σήμανσης, διαγραμμίσεις και τοποθετήσεις ανακλαστήρων και πράσινο (περιποίηση της βλάστησης και διαμορφώσεις).