Skip to main content

Συνθήματα και ύβρεις κατά του Μπουτάρη έξω από το δημαρχείο (φωτο-vid)

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά του δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προδότη, Μπουτάρη, σε πήρανε χαμπάρι» και ζητούν να παραιτηθεί.

Περίπου 70 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Η συγκέντρωση πραγματοπoιείται ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα στο Facebook.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατούν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα κατά του δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προδότη, Μπουτάρη, σε πήρανε χαμπάρι». Κάποιοι μάλιστα εκτοξεύουν ύβρεις κατά του δημάρχου, ενώ τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και το «Μακεδονία Ξακουστή».

Μάλιστα, σε ψήφισμα τους οι διαδηλωτές, το οποίο θα δώσουν και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητούν από τον δήμαρχο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να παραιτηθεί καθώς οι δηλώσεις του προσέβαλαν τους Θεσσαλονικείς. Το ψήφισμα έδωσαν εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής στον αντιδήμαρχο Νίκο Φωτίου. Στη συνομιλία που είχαν με τον αντιδήμαρχο εξέφρασαν τα παράπονά τους για τον δήμαρχο.

«Θα συνεχίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο μέχρι να παραιτηθεί», δήλωσε η Κατερίνα Πατσιάνη, μέλος της οργανωτικής.

Ακόμη, έδωσαν νέο ραντεβού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του δημάρχου, στις 26 Φεβρουαρίου, στις 14.00, έξω από το δημαρχείο.