Skip to main content

Συντακτικό συνέδριο τον Ιούνιο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Στόχος του συνεδρίου είναι η διαμόρφωση του σύγχρονου, προοδευτικού, ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού προγράμματος, τονίζει ο πολιτικός φορέας.

Τη διοργάνωση συντακτικού συνεδρίου, στο τέλος Ιουνίου του 2017, αποφάσισε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στόχος του συνεδρίου είναι η διαμόρφωση του σύγχρονου, προοδευτικού, ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού προγράμματος η εμβάθυνση της οργανωτικής λειτουργίας της.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκροτείται στην φάση αυτή ως ενιαίος πολυκομματικός φορέας που εκφράζει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας. Το Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας επιλογής για την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με την εκλογή του επικεφαλής του από την κοινωνική βάση», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδίκασε επίσης «κάθε ακραία φωνή στην Ευρώπη απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Ιδιαίτερα μάλιστα παραγόντων όπως ο Πρόεδρος του Eurogroup, που θα έπρεπε να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και όχι να προβαίνει σε υποτιμητικές δηλώσεις για λαούς της Ευρώπης».
Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και την αντίθεσή της στις λογικές της Ευρώπης των «πολλαπλών επιλογών και ταχυτήτων».

Παράλληλα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου «από την παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας στην Οικονομία που δημιουργούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, με δυσβάστακτο κόστος για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί αυτούς που διαμόρφωσαν το αδιέξοδο, να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη ψήφισης των νέων δυσμενών μέτρων όταν θα έρθουν στην Βουλή. Συνένοχοι στα αδιέξοδά τους δεν θα γίνουμε», προστίθεται στην ανακοίνωση.