Skip to main content

Συνωστισμός επενδυτών στην... Ελλάδα: Το ισπανικό ενδιαφέρον

Η Ελλάδα δεν προλαβαίνει να μετρά... επισκέπτες το τελευταίο διάστημα. Η περίπτωση της επίσκεψης ισπανικής επιχειρηματικής αποστολής.

Και ξαφνικά, η Ελλάδα αρχίζει να προσελκύει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και του ενδιαφέροντος, από όλη την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική. Το στοίχημα της νέας κυβέρνησης είναι απλό: αν πείσει ότι μπορεί να εφαρμόσει όλα όσα έχει δεσμευθεί μέσω του Προγράμματος που υπέγραψε τον Ιούλιο, τότε υπάρχουν ξένα κεφάλαια τα οποία λένε ότι είναι έτοιμα να επενδύσουν ξανά στη χώρα μας. Αλλιώς, κινδυνεύει να δει τα πάντα να τιναχθούν στον αέρα.

Προς το παρόν, πάντως, η χώρα δεν προλαβαίνει να μετρά... επισκέπτες. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, αρκεί να αναφερθεί ότι μέχρι και ισπανική επιχειρηματική αποστολή αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες. Κι αφού η χώρα γίνεται και πάλι προορισμός, ακόμα και για την Ιβηρική που στο παρελθόν μας αγνοούσε πλήρως, αντιλαμβάνεται κανείς τι ακολουθεί.

Το ισπανικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο για τις κατασκευές και τα μεγάλα δημόσια έργα, όπως και για την ενέργεια. Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται, βεβαίως. Ωστόσο, από τη στιγμή που ολόκληρος πρώην πλανητάρχης αναφέρεται σε ομιλία του σε επένδυση Έλληνα επιχειρηματία στην Βόρεια Ελλάδα, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τα συμφέροντα που παίζονται ή ετοιμάζονται να παιχτούν στην Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Υπό τον απαράβατο όρο, βεβαίως, που αναφέρθηκε παραπάνω: της εφαρμογής, δηλαδή, των συμφωνηθέντων.