Skip to main content

Συνολικά 150 συμμετοχές στο NASA Space Apps Challenge Thessaloniki

Η παγκόσμια συμμετοχή στο NASA Space Apps Challenge άγγιξε τους 22.000 πολίτες από 70 χώρες και 200 πόλεις. Στις 150 οι συμμετοχές σε Θεσσαλονίκη.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το NASA Space Apps Challenge Thessaloniki, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 28-30 Απριλίου 2017, στο κτίριο του LABattoir.

Η επίσημη ομάδα διοργάνωσης του NASA Space Apps Challenge Thessaloniki διαγωνισμού αποτελούνταν από τους κ. Ουρανή Βασιλαπόστολο, κα Βελή Έλενα, και κα Αλαμανταριώτου Κλεοπάτρα.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον φορέα Βιομιμητισμού Ελλάδος Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.  

Φέτος, η παγκόσμια συμμετοχή άγγιξε τους 22.000 πολίτες από 70 χώρες και 200 πόλεις, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν λύσεις για ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη Γη χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA.  

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι συμμετέχοντες έφθασαν τους 150, οι οποίοι, εκτός των άλλων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες εκ των οποίων κι ο κ. Σταμάτιος Κριμιζής, ακαδημαϊκός και αστροφυσικός επιστήμονας της NASA. Στη συνέχεια, σχηματίστηκαν ομάδες οι οποίες εργάστηκαν κι ανέπτυξαν τις καινοτόμες ιδέες τους σε θεματικές εστιασμένες στον πλανήτη Γη. |

Όπως αναφερει σχετική ανακοίνωση, η Ειδική Επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από τους κ. Λύρα Δημήτρη, κ. Προφητηλιώτη Γιώργο και κ. Τζίνη Παναγιώτη, ανέδειξε τις τρεις νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού:

1ο Βραβείο:  Prometheus | Κατηγορία: Warning! Danger Ahead, And YOU can fight Fires
Mέλη Ομάδας: Αθανάσιος Δήμου, Δημήτρης Τζιουμακλής, Ειρήνη Σουμπρί, Θωμάς Λάζιος
2ο Βραβείο: Poseidon | Κατηγορία: Planet Blue, Where’s the Water
Mέλη ομάδας: Kαζαντζίδης Αλέξανδρος, Βούκενας Αλέξανδρος, Αντωνόγλου Αλέξανδρος, Δανελάτος Χρήστος, Τεντσογλίδης Ιορδάνης
3ο Βραβείο: Sky Ninjas | Κατηγορία: Τhe earth and US, Pilot plus  
Mέλη ομάδας: Οvezik Χριστίνα, Περόντση Εύα, Πιέρρος Ιωάννης, Τριάντη Αγνή, Σιωπή Μαρία