Skip to main content

Σύννεφα στο deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη - Οι λόγοι

Πού φαίνεται πως σκαλώνει η συμφωνία μεταξύ των Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη - Χάνει έδαφος το σενάριο της πλήρους εξαγοράς.

Τη συμφωνία με τη «Μαρινόπουλος» φέρεται να «παγώνει» μέχρι νεωτέρας η «Σκλαβενίτης», σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή».

Νομικοί κύκλοι που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνουν πως αυτή τη στιγμή τα νομικά και τεχνικά κωλύματα που υπάρχουν καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της συμφωνίας «Μαρινόπουλος» - «Σκλαβενίτης».

Σπεύδουν ωστόσο να προσθέσουν ότι δεν εγκαταλείπουν το σχέδιο για σύσταση κοινής εταιρείας μεταξύ των δύο επιχειρήσεων στην οποία προβλεπόταν να μεταβιβαστούν τα 33 υπερμάρκετ της «Μαρινόπουλος».

Τα ζητήματα που φέρεται να ανησυχούν την «Σκλαβενίτης» το τελευταίο διάστημα είναι η μη καταβολή της δόσης του Μαϊου από τη «Μαρινόπουλος» προς τους προμηθευτές της, όπως είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο της ρύθμισης των οφειλών της, καθώς και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η «Μαρινόπουλος» φέρεται να έχει σε εκκρεμότητα περίπου 2.000 ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις με προμηθευτές, ιδιοκτήτες ακινήτων κτλ.

Παραμένουν επίσης σε εκκρεμότητα τα ζητήματα που έχει θέσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ζητήσει να μη συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της κοινής εταιρείας «Σκλαβενίτη»-«Μαρινόπουλου» μέλη της οικογένειας «Μαρινόπουλου».

Οι ίδιες πηγές αποκλείουν το σενάριο η «Σκλαβενίτης» να εξαγοράσει το σύνολο της «Μαρινόπουλος» και θεωρούν πολύ πιθανότερο το ενδεχόμενο η «Μαρινόπουλος» να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

Πάντως, μέσα στην ημέρα, αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την «Μαρινόπουλος» σχετικά με την κατάσταση της εταιρείας.