Skip to main content

Συνεργεία τέλος από την περιφερειακή οδό από τον Σεπτέμβριο

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Περιφέρειας, αλλά διεκδικούν συνέχεια... Αρχίζουν συντηρήσεις στα 650 χλμ. των επαρχιακών δρόμων της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι το Σεπτέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι βασικές εργασίες συντήρησης που εκτελεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα μάλιστα με τους αρμόδιους η σχετική εργολαβία ολοκληρώνεται σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα από τις συμβατικές ημερομηνίες, ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ.

Οι εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό άρχισαν τον προηγούμενο Αύγουστο και επρόκειτο να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2018, όμως μέχρι το Σεπτέμβριο οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τον κύριο όγκο των εργασιών.

Αυτό είπε ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος για τεχνικά έργα, Στάθης Αβραμίδης, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο κ. Αβραμίδης είπε ότι υλοποιήθηκε το 80% της εργολαβίας και σε περίπου δυο μήνες θα έχει υλοποιηθεί το 100%.

Η συγκεκριμένη εργολαβία είχε ως αντικείμενο την κοπή των χόρτων, την αντικατάσταση των κατεστραμμένων διαχωριστικών στηθαίων ασφαλείας, ασφαλτοστρώσεις, αποκατάσταση της σήμανσης κτλ.

«Μετά το τέλος της εργολαβίας ο δρόμος θα είναι ποιοτικά καλύτερος και πιο ασφαλής για τους πολίτες, καθώς είχε να συντηρηθεί δέκα χρόνια. Ήδη σε πολλά σημεία είναι εμφανείς οι βελτιώσεις, όπως στο τούνελ, όπου είχαμε πολλά τροχαία ατυχήματα. Προχωρήσαμε μέχρι και σε βελτίωση της πρόσφυσης της ασφάλτου σε πολλά σημεία για να έχει καλύτερα αντιολισθητικά χαρακτηριστικά ο δρόμος», είπε ο κ. Αβραμίδης.

Ο κ. Αβραμίδης τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι σε διαδικασία αναζήτησης και επιπλέον κονδυλίων προκειμένου να συνεχιστεί το έργο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διότι οι ανάγκες είναι συνεχείς. «Δε θα αφήσουμε στην τύχη του τον περιφερειακό. Για αυτό αναζητούμε νέα κονδύλια από την κεντρική διοίκηση για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες που αρχίσαμε από πέρσι, προκειμένου να αυξήσουμε το επίπεδο οδικής ασφάλειας στον περιφερειακό οδικό άξονα της Θεσσαλονίκης», εξήγησε ο κ. Αβραμίδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Περιφέρεια προχωρά και στη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης, που είναι μήκους 650 χλμ., με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. Το έργο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και προβλέπει καθαρισμό υλικών που εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών (κοπή δέντρων, αποψιλώσεις κτλ.) και άλλες απαραίτητες εργασίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα.