Skip to main content

Συνεργασία του ΕΕΘ με την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ευρεία συνεργασία με Γερμανούς εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχε σήμερα η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ευρεία συνεργασία με Γερμανούς εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχε σήμερα η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Η
συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΕΘ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης επαγγελμάτων.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε αυτά τα πεδίο, στα οποίο –ως γνωστόν- η Γερμανία διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την πραγματοποίηση μιας ελληνικής αποστολής στην Κολωνία τον προσεχή Οκτώβριο, όπου η γερμανική πλευρά θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για τα θέματα της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης επαγγελμάτων, όσο και για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από γερμανικής πλευρά: η κ. Γκαμπριέλα Στοκ, συνεργάτης του Γερμανού υφυπουργού Χανς Ιωακείμ Φούχτελ για θέματα ελληνογερμανικής συνεργασίας, ο κ. Φέρντιναντ Φουκς, διευθυντής επιμελητηρίου της Κολωνίας, ο επιχειρηματίας Όττο Κέντζλερ, πρώην πρόεδρος της Γερµανικής
Συνοµοσπονδίας Επιμελητηρίων, ο κ. Τόμας Ραντερμάχερ από την Ένωση επαγγελματιών Γερμανίας, καθώς και ο κ. Χρήστος Λαζαρίδης, διευθυντής Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και Ματίας Χόφμαν, διευθυντής παραρτήματος Βορείου Ελλάδος, Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά του ΕΕΘ στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, δηλαδή ο πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης, ο Α΄ αντιπρόεδρος Γιώργος Ηλιάδης, ο
β΄ αντιπρόεδρος Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο γενικός γραμματέας Χρήστος Νικολόπουλος και ο οικονομικός επόπτης Στέλιος Συμεωνίδης.