Skip to main content

Συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης για τα άτομα με αναπηρία

Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφεται για την αξιοποίηση φόρων ΕΣΠΑ προς όφελος ιδιαίτερα των πολιτών με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η δημόσια παρουσίαση και η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης ΑΑΕ/ΟΤΑ και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, στις 12.00, στην Αίθουσα Συσκέψεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 3ος όροφος).

Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., Γιάννης Βαρδακαστάνης, η Πρόεδρος του ΔΣ της ΜΑΘ AAE/OTA, Γεωργία Ρανέλλα και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΜΑΘ AAE/OTA και Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανηιλίδης.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας οι δυο φορείς δεσμεύονται ότι θα εργαστούν για την οργανωμένη αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ και λοιπών χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος όλων των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς, και ιδιαίτερα των πολιτών με αναπηρία και των οικογενειών τους, καθώς και για την από κοινού προώθηση και εφαρμογή καλών πρακτικών και δράσεων σε τοπικό επίπεδο.