Skip to main content

Συνεργασία για την επιχειρηματικότητα υπέγραψαν ΠΑΜΑΚ και δήμος Σερρών

Η συνεργασία προβλέπει μεταξύ άλλων την προώθηση της διά βίου μάθησης, τη λειτουργία θερινών σχολείων, καθώς και τη διοργάνωση μουσικών παραστάσεων.

Πολυεπίπεδη συνεργασία η οποία θα έχει ως στόχους την αμοιβαία ωφέλεια και την τοπική ανάπτυξη υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο δήμος Σερρών, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης και ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, ενώ παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Σπουδών των Προγραμμάτων Εξειδίκευσης, αφ. καθηγητής Γιάννης Λαζαρίδης, ο γγ του δήμου Σερρών Σοφοκλής Θεμιστοκλέους, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Κωνσταντίνος  Καρπουχτσής, και ο Γεώργιος Πάσχος, επιστημονικός πρώην συνεργάτης του δημάρχου.

Τόσο ο κ. Ζαπράνης όσο και ο κ. Αγγελίδης χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως μια αναγκαιότητα η οποία αφενός ανταποκρίνεται στη φυσιογνωμία ενός δημόσιου Πανεπιστημίου, αφετέρου στις απαιτήσεις μιας ουσιαστικής και δημιουργικής σχέσης με την τοπική κοινωνία του δήμου Σερρών.

Η συνεργασία, πενταετούς διάρκειας, προβλέπει μεταξύ άλλων την προώθηση της διά βίου μάθησης, τη λειτουργία θερινών σχολείων, καθώς και τη διοργάνωση μουσικών παραστάσεων.

Επιπλέον προβλέπει πρωτοβουλίες για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) στην περιοχή, στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, καθώς και κατάρτιση σχεδίου δράσης για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού στις Σέρρες.