Skip to main content

Συνεργασία δήμου Θερμαϊκού και Πανεπιστημίου Πατρών για καλό σκοπό

Στόχος της συνεργασίας των δύο φορέων είναι η προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, μέσα από τη διοργάνωση διαφόρων δράσεων.

Σύμφωνο συνεργασίας με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή υπέγραψε ο δήμος Θερμαϊκού, με στόχο την προσέλκυση εθελοντών και την ένταξή τους στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, με την υπογραφή του συμφώνου, σηματοδοτείται το ξεκίνημα μιας επίσημης, ενεργής και δυναμικής σύμπραξης για τη διοργάνωση δραστηριοτήτων και τη συνολική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και των δυνατοτήτων που τη συνοδεύουν, ο δήμος Θερμαϊκού διοργανώνει εκδήλωση εθελοντισμού, προκειμένου οι αθλητές του δήμου να μετατραπούν σε εθελοντές, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα και παρακινώντας όλο τον κόσμο, να ενταχθεί στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Η ενημέρωση των αθλητικών ομάδων, συλλόγων και των αθλητών, έχει ξεκινήσει ήδη και έχει αγκαλιασθεί με χαρά και ενθουσιασμό.

«Η εκδήλωση προγραμματίζεται για το Σεπτέμβριο του 2018 και στην υλοποίησή της συμπρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, του οποίου η ισχυρή κοινή συνεργατική δραστηριότητα, που το συνδέει με το δήμο, είναι έκδηλη με τις ποικίλες δράσεις, που πραγματοποιούνται στο κομμάτι της υγείας και οι οποίες χαίρουν μεγάλης ανταπόκρισης από τον πληθυσμό», αναφέρει η δημοτική αρχή και συνεχίζει:

«Σκοπός της εκδήλωσης, να λειτουργήσει ως μια μεγάλη γιορτή εξύμνησης και προαγωγής της αξίας του εθελοντισμού, πόσο μάλλον, όταν από τον εθελοντισμό αυτό διακυβεύονται θέματα υγείας και κρίνονται οι ζωές πολλών συνανθρώπων μας, όπως σε περιπτώσεις νοσημάτων του αίματος, για τα οποία η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί τη μόνη θεραπεία».

Η συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ είναι άλλη μία μόνο, από τις ποικίλες ενέργειες του δήμου Θερμαϊκού, προς την κατεύθυνση της προάσπισης της υγείας των πολιτών, με πιο χαρακτηριστικά:

• Tο επιτυχημένο Πρόγραμμα Πρόληψης Υγείας «Ρώτησε από κοντά».
• Δωρεάν εξετάσεις υγείας προς τους δημότες.
• Τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες.
• Η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Ιατρείου και η ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας.
• Ενημερωτικές ομιλίες διατροφικών συστάσεων, οι οποίες ξεκινάνε στις 17 Απριλίου.
• Διοργάνωση Ημερίδων για διάφορα θέματα σχετιζόμενα με την υγεία.
• Συμμετοχή στο 14ο Πανελλήνιο συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με τίτλο «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο», στις 20 και 21 Απριλίου 2018.

«Η έγκυρη πληροφόρηση του κόσμου παίζει ρόλο κρίσιμο, δίνοντας στον καθένας από εμάς, τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσει τη δύναμη που διατηρεί στα χέρια του και τη βοήθεια, που είναι σε θέση να προσφέρει στο συνάνθρωπό του και αυτήν ακριβώς την πληροφόρηση έχουμε θέσει ως στόχο, πέρα όλων των άλλων ενεργειών μας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης και πρόσθεσε:

«Μέσω της συνεργασίας μας με το ΚΕΔΜΟΠ Χάρισε Ζωή, προσεγγίζουμε ακόμα περισσότερο το στόχο μας, κάτι το οποίο μας γεμίζει βαθιά ικανοποίηση και μας τροφοδοτεί με την απαραίτητη ενέργεια, για να συνεχίσουμε ακούραστα να χαρίζουμε ζωή».