Skip to main content

Επικεφαλής Qatar Airways: Γιατί αποφασίσαμε να έρθουμε Θεσσαλονίκη

Ο CEO της Qatar Airways Ακμπάρ Αλ Μπάκερ μιλάει στη Voria.gr για τη σύνδεση Ντόχα-Θεσσαλονίκη και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγουν στη χώρα μας.

Η σύνδεση της Ντόχα με τη Θεσσαλονίκη ήταν μία απόλυτα λογική επιλογή για τη διοίκηση της Qatar Airways και ειδικότερα για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Qatar Airways Group, την Εξοχότητά του κ. Akbar Al Baker, τον άνθρωπο που χειρίσθηκε το μεγάλο έργο της κατασκευής του  νέου υπερσύγχρονου διεθνούς αεροδρομίου Χαμάντ, στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

Ο κ. Αl Baker, μέλος και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού των Αραβικών Αεροπορικών Εταιρειών, του Αrab Air Carriers Organization, εξηγεί στη Voria.gr ότι μετά την επιτυχία της αεροπορικής σύνδεσης της Ντόχα με την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε επειδή αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό σε μία χώρα που κατά τον Άραβα CEO παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό, όπως επίσης στην ενέργεια και τη ναυτιλία. 

Ποιοι είναι οι λόγοι που η QatarAirways συμπεριλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη στο πτητικό της πρόγραμμα;

Η εταιρεία μας επεκτείνει συνεχώς το παγκόσμιο δίκτυό της και ήταν απόλυτα λογικό να συμπεριλάβουμε τη Θεσσαλονίκη στα σχέδιά μας, μετά την επιτυχία που είχε η γραμμή της Αθήνας, που μετρά πλέον τρεις πτήσεις την ημέρα. Πιστεύουμε πως οι δυνατότητες στην Ελληνική αγορά είναι αμέτρητες  και για αυτό τον λόγο επεκτείνουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα.

Η Θεσσαλονίκη, ο δεύτερος προορισμός μας στην Ελλάδα, αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο, προσφέροντας πρόσβαση σε μερικά από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Ελλάδας και πιστεύουμε ότι το νέο δρομολόγιο της QatarAirways στη Θεσσαλονίκη θα ενισχύσει τους δεσμούς του κράτους του Κατάρ και της Ελλάδας και θα εμβαθύνει τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των δύο σπουδαίων χωρών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε την τουριστική βιομηχανία της χώρας, δίνοντας σε ακόμη περισσότερους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να επισκεφτούν αυτήν την πανέμορφη πόλη.

Υπάρχει ευρύτερα ενδιαφέρον από πλευράς του Κατάρ, για την Ελλάδα, είτε για επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού ή σε άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας ή ακόμη και συνεργασιών π.χ. και στον τομέα της Εκπαίδευσης ή του Πολιτισμού;

Η Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την QatarAirways, καθώς κρύβει διάφορες ευκαιρίες επενδύσεων σε τομείς που έχουν σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και η ναυτιλία, συνεπώς οι προβλέψεις για το μέλλον είναι αναμφίβολα θετικές. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους το Μάιο θα ξεκινήσουμε πτήσεις και στον τρίτο προορισμό μας στη χώρα, την Μύκονο.

Ποιος είναι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της QatarAirways και σε αυτόν, πώς εντάσσεται η Ελλάδα;

Η QatarAirways είναι υπερήφανη που είναι μια από τις νεότερες σε ηλικία αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως που εξυπηρετεί όλες τις ηπείρους και χάρη στην ανταπόκριση των πελατών μας στις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, είμαστε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κόσμο. Με πιο πολλούς επιβάτες να ταξιδεύουν περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η δέσμευσή μας στην άριστη εξυπηρέτηση είναι ύψιστης σημασίας. Η εμπειρία που προσφέρουμε εν πτήσει είναι εξίσου σημναντική με το ίδιο το ταξίδι.

Εκτός των προϊόντων και των υπηρεσιών της, η QatarAirways σχεδιάζει να προσθέσει πολλούς νέους και συναρπαστικούς προορισμούς στο επεκτεινόμενο δίκτυό της, όπως το Λονδίνο (Γκάτουικ) και το Κάρντιφ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Λισαβόνα στην Πορτογαλία, το Ταλίν στην Εσθονία, τη Βαλέτα στη Μάλτα, το Τσεμπού και το Νταβάο στις Φιλιππίνες και το Λανγκάουι στην Μαλαισία, μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα φέτος η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πτήσεις προς τη Μύκονο, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευση της Qatar Airways προς την Ελλάδα. Με την έναρξη πτήσεων σε Θεσσαλονίκη και Μύκονο, η Qatar Airways θα πραγματοποιεί συνολικά 58 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ της Ελλάδας και του υπερσύγχρονου Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμάντ.